2Binsite Artikel Website
Image default
Financieel

Geld besparen

Als je het huis uit gaat kom je er pas achter hoe duur het leven eigenlijk is. Alleen al aan de boodschappen ben je een groot deel van je inkomen kwijt. Zeker als je nog jong bent, en misschien nog studeert, verdien je nog niet zo veel. Dan is het van belang om zo bewust mogelijk met je geld om te gaan. Kom jij elke maand eigenlijk net niet uit met het geld dat je te besteden hebt? Lees dan dit artikel met tips om geld te besparen.

Om te weten hoe veel geld je te besteden hebt, moet je je financiën op orde hebben. Alleen al door bewust je financiën bij te houden, ga je minder geld uitgeven, omdat je inzicht hebt in waar het heen gaat. Zoek eerst uit hoe veel geld er binnen komt per maand, dit kun je zien op een facturatie en op je salarisstrook. Misschien heb je ook een lening, neem dit er in op. Vervolgens ga je een maand lang al je uitgaven in de gaten houden, nu weet je waar je geld heen gaat.

Kijk naar je uitgavenpatroon en ga dan op zoek naar bedragen die onnodig hoog zijn. Geef je bijvoorbeeld heel veel geld uit aan eten, ga dan voortaan naar een goedkopere supermarkt, let op aanbiedingen, of koop niet altijd het A-merk. Als je veel geld uitgeeft aan kleding, denk dan eens na of je al die kleding wel echt nodig hebt. Ga vooral shoppen wanneer er sale is en wees kritisch op wat je koopt.

Als je schulden hebt, dan kost dat veel geld. Hoe langer je een schuld hebt, hoe duurder het wordt. Zorg er dus eerst voor dat je die schuld afbetaalt, ook als je daarvoor wat leuke dingen moet laten. Over leuke dingen gesproken, die hoeven niet altijd geld te kosten. Heb je zin om met vriendinnen bij te praten, ga dan niet meteen op een duur terrasje zitten, maar organiseer een picknick.

https://www.mysolution.nl/nl-NL/Home