2Binsite Artikel Website
Image default
Woning en Tuin

De dubbele dakkapel als goedkoper alternatief voor de nokverhogende dakkapel

Veel mensen dromen van een groter huis, haar helaas is dat lang niet altijd voor iedereen mogelijk. De hoefte aan meer ruimte is er echter nog steeds. Zeker wanneer het gezin gaat uitbreiden. Een goede manier om de woning uit te breiden is door de zolder aan te pakken.  Hier kunt u namelijk eenvoudig een volwaardige kamer van maken. U heeft dan twee mogelijkheden.

Het plaatsen van een nokverhogende dakkapel

Ligt de nok erg laag? Dan is het aan te raden om een nokverhogende dakkapel te plaatsen. Een nokverhogende dakkapel zorgt ervoor dat de nok dusdanig hoog komt te liggen dat de zolder een volwaardige kamer wordt. Deze dakkapel heeft echter een hoog prijskaartje. Prijzen starten namelijk vanaf ongeveer €15.000,- euro en dan is de dakkapel nog niet afgewerkt. Gelukkig is er een alternatief.

Het plaatsen van een dubbele dakkapel

Ligt de nok op een goede hoogte en lopen de daken niet te flauw af? Dan is het goedkoper om een dubbele dakkapel te plaatsen. In het geval van een zolder wordt er aan beide zijden van het zolderdak een dakkapel geplaatst. Afhankelijk van de woning breedte is het aan te raden om aan de voorzijde een dakkapel van minimaal 2 meter breed te plaatsen. Voor de achterzijde is 3 tot 4 meter vaak voldoende.  

Wie gaat de nokverhogende of dubbele dakkapel plaatsen?

Heeft u besloten om uw zolder uit te breiden? Dan zijn er nog zaken die u moet regelen en waar u over moet beslissen. Voor het plaatsen van een nokverhogende dakkapel heeft u een vergunning nodig. Bij dubbele dakkapellen is dat niet altijd het geval. Vervolgens moet u bepalen van welk materiaal de dakkapel gemaakt moet worden en of de dakkapel prefab of op een traditionele manier gebouwd moet worden. In de laatste stap bepaalt u wie de dakkapel gaat plaatsen.

Om te bepalen welke specialist de dakkapel gaat plaatsen gebruikt u de website dakkapelplaatsenvergelijker.nl. Daar kunt u namelijk vrijblijvend de prijzen vergelijken. Het enige wat u daarvoor hoeft te doen is het indienen van een aanvraag. De rest gaat vanzelf. U ontvangt op basis van uw wensen de prijzen. Ook ziet u de reviews van voorgaande opdrachtgevers. U vergelijkt daarmee niet alleen op basis van prijs, maar ook op basis van kwaliteit. Zo weet u zeker dat u altijd een goede keuze maakt.

https://www.dakkapelplaatsenvergelijker.nl