2Binsite Artikel Website
Image default
Bedrijven

Reden om meer muziek te luisteren

Is radio beluisteren gepast om tijdens het werk te doen. Leidt het alleen maar af of is de hele dag 538 luisterenalleen maar goed voor je. Er zijn heel veel onderzoeken geweest naar het verband tussen muziek en werk. Muziek in het algemeen is een heel bijzonder onderwerp. Er zijn heel veel studies naar muziek en de uitkomsten zijn vaak verrassend.

Volgens onderzoek kan muziek helpen tegen veel kwaaltjes en problemen. Het zou een goed middel zijn tegen pijn, vermoeidheid en stress. Er zijn dus ook veel positieve effecten van het luisteren naar muziek.

Hieronder volgen er een paar gevolgen van het effect van muziek op de gezondheid:

  1. Muziek tegen stress: volgens onderzoek daalt het stresshormoon cortisol bij het luisteren van muziek. Als je dus actief bezig bent met het luisteren van muziek is het effect het grootst
  2. Geheugen en muziek: als je veel informatie moet opnemen en onthouden kan muziek hier een grote hulp bij zijn. Je hoeft niet keiharde muziek op te zetten, een zacht deuntje op de achtergrond is voldoende.
  3. Muziek tegen pijn: er bestaat een muziektherapie voor kankerpatiënten om te pijn te verzachten. Dit is echter geen harde muziek, vaak is het klassieke muziek, mediatie muziek of de muziek die de patiënt het leukst vindt die het beste helpt.
  4. Gelukkiger: het is bewezen dat we gelukkiger worden van muziek. Tijdens het muziek luisteren maken we namelijk dopamine aan. Dit geeft ons een blij en gelukkig gevoel.
  5. Slapen: het is volgens onderzoek zo dat als je een uur voor het slapen gaan naar muziek luistert, beter gaat slapen. Als je slaapproblemen wat erger zijn, kun je misschien proberen om een kwartier voor het slapen nar Bach of Mozart te luisteren.

Dit laat maar weer eens zien hoe goed het kan zijn om muziek te luisteren.

http://www.radioguide.fm/