2Binsite Artikel Website
Image default
Verbouwen

Wat is nou de beste vloer als je thuis veel huisdieren hebt?

Veel mensen hebben huisdieren thuis en sommigen hebben echt moeite met hun huidige vloer door de verschillende activiteiten van hun hond of kat. Er zijn veel antwoorden op de vraag welke de beste vloeroptie is voor huizen met huisdieren, en twee van de belangrijkste factoren zijn vocht en krassen op de vloer. Dit is vooral belangrijk als u grote honden in huis heeft. En is een goedkope PVC vloer aanschaffen bijvoorbeeld een slim plan, of kun je beter voor een wat duurdere vloer gaan met meer huisdieren? Je leest het hieronder!

PVC vloeren of tegels

Een van de beste opties om voor te gaan met huisdieren thuis is vinyl, of het nu tegels of platen zijn, of zelfs planken. In het begin was vinyl (vroeger ook wel linoleum genoemd) niet het beste materiaal voor vloeren, maar tegenwoordig hebben de fabrikanten alles in het werk gesteld om dit materiaal te maken tot een van de beste en meest bestendige materialen als het gaat om uw huisvloer.

Een interessant aspect van vinyl is dat de moderne variant gemakkelijk kan emuleren en imiteren elk ander materiaal beschikbaar als vloerbedekking. Van beton tot natuursteen, verschillende soorten hardhout, alles is mogelijk en de vloer ziet er echt geweldig uit. Het is ook zeer duurzaam, veel meer dan andere materialen, dus als uw honden er aan krabben, zult u het meestal niet eens merken. Vinyl is echt moeilijk te krabben, in tegenstelling tot andere materialen zoals hardhout, dat echt moeilijk te herstellen is als het eenmaal diep bekrast is.

Vinyl heeft ook zo zijn voordelen

Een ander belangrijk voordeel van vinyl ten opzichte van andere materialen is de weerstand tegen vocht en water. Een van de plaatsen waar mensen het liefst hun vinylvloer installeren is de keuken, de badkamer, de garage en de kelder om deze reden. Het is bekend dat deze plaatsen veel vocht krijgen na verloop van tijd en het morsen van water is ook heel gebruikelijk. Dus als je een hond of een kat hebt, zal dit echt ten goede komen aan uw vloer, omdat elke huisdier urine is gemakkelijk schoon te maken. Probeer eens een hardhouten vloer op te ruimen van huisdier-urine!

Tegels laten plaatsen is vaak ook een oplossing

U kunt ook natuurlijke tegels gebruiken als vloerbedekking naar keuze wanneer u huisdieren heeft. Ze zijn ook niet gemakkelijk te krabben, maar als het gaat om de prijs, kan niets beter dan vinyl. Ze zijn echter een goed alternatief om te gebruiken. U moet er wel voor zorgen dat de afdichting echt goed is anders komt de urine in de tegelscheuren en zijn de vlekken en de geur niet zo gemakkelijk te verwijderen als ze eenmaal zijn opgedroogd.

Elk materiaal heeft zijn eigenaardigheden, voordelen en nadelen. U kunt net zo goed hardhout of een andere vloerbedekking hebben, maar dan moet u wel voorbereid zijn op een snelle schoonmaakbeurt als u urine van huisdieren of krassen van uw lieftallige hond ziet. Soms kan de vloer moet zelfs worden veredeld, wat een tijdje kan duren om te doen en het kan je een dollar kosten of ook.

https://vloerenbaas.nl/