2Binsite Artikel Website
Image default
Verbouwen

Tips voor het egaliseren van een hardhouten vloer

Wanneer u een vinylvloer of tapijt over de oude hardhouten vloer gaat leggen, zult u willen dat dat oppervlak vlak is en zelfs voordat u begint. U zult merken dat eventuele dips, gaten en andere variaties in het oppervlak het oppervlak van het vinyl of tapijt kunnen beïnvloeden. Om dit probleem aan te pakken is er een vloeibare vloeregalisatiemachine gemaakt.

Het is eigenlijk een vorm van cement, maar het is bijna zo dun als water, zodat het zich kan uitspreiden en zijn eigen niveau kan vinden als je het naar beneden giet, waarbij het gaten en de lage vlekken opvult. Op dit moment gaat dit artikel een aantal tips leveren om een hardhouten vloer te egaliseren. Kijk maar eens.

Meet de huidige vloer op

Het eerste wat je moet doen is het niveau op de vloer in de buurt van een hoek instellen en je moet beoordelen hoe het op de vloer zit. Daarna moet je zoeken naar de gaten onder het niveau dat de lage plekken op de vloer aangeeft. Als u ze op een bepaalde plaats ziet, moet u brede cirkelvormige markeringen maken met behulp van uw potlood.

Het tweede wat u moet doen is het proces over de hele vloer herhalen en u moet in secties werken. Vervolgens moet u de waterpas in de verschillende richtingen leggen, waarbij u zoekt naar alle plekken waar de vlakke overspanning van de waterpas niet goed tegen het oppervlak van de vloer aanzit.

Gebruik egaline om de vloer vlak te krijgen

Het derde wat je moet doen is het openen van de vloeibare vloerlevlevator en je zou deze moeten roeren. U kunt de hoek het verst van de deuropening beginnen, giet de waterpassteller over de eerste zijn die u hebt afgebakend. Daarna moet je het midden in het gebied langzaam gieten en kijken hoe het zich verspreidt. Je moet stoppen als je merkt dat de rand van de plas van de leveler bijna tot aan de lijnen die je hebt gemarkeerd.

Scheuren, gaten of gutsen opvullen met egaline

Tot slot, wat je moet doen is om te herhalen voor elk gemarkeerd gebied langs de vloer en het werken van uw weg terug uit de kamer. Om de gemarkeerde gebieden op te vullen, moet je eventuele scheuren, gaten of gutsen die je tegenkomt, opvullen. U moet uw betonnen handdoek bij de hand hebben om elk niveau dat zich ergens ophoopt glad te strijken, maar alleen als laatste redmiddel. Je moet proberen om de waterpassteller zichzelf te laten egaliseren over de hele vloer. Laat je leveler dan gewoon 24 uur staan.

https://www.goedkoopegaliseren.nl/

Gerelateerde artikelen

Een bouwkundige keuring in Leiden laten uitvoeren

Hulp nodig met elektra werkzaamheden? Hier kan Elektricien Arnhem 026 je bij helpen

Biologische verf

Wat is nou de beste vloer als je thuis veel huisdieren hebt?

Kijk en vergelijk als je een dakdekkersbedrijf Nijmegen zoekt

Verlichting zelf aanleggen of door een elektricien laten doen?