2Binsite Artikel Website
Image default
Verbouwen

Badkamermeubel als blikvanger

Badkamermeubel als blikvanger

Een badkamermeubel is een echte eyecatcher in de badkamer. Bovendien wordt het meubel doorgaans intensief gebruikt en bepaalt het veelal de sfeer van je badkamer. Het is daarom belangrijk je goed te oriënteren voor je een keuze maakt. Niet alleen de vormgeving is belangrijk, ook de kleur en het materiaal bepalen in grote mate welk meubel je voorkeur heeft. Een mooi badkamermeubel verhoogt de waarde van je hele badkamer. Badkamers zijn de afgelopen jaren steeds moderner en er worden steeds meer slimme oplossingen bedacht om de veelal beperkte ruimte toch optimaal te kunnen benutten. Ook de meubels zijn hierin niet achtergebleven. Speciaal voor de minder grote badkamers heeft vrijwel elk merk ook wel een ondiep meubel in het assortiment. Hierdoor blijft er meer loopruimte over.

De stijl van je badkamermeubel

Om teleurstellingen te voorkomen is het belangrijk om je van tevoren goed de oriënteren. Er is genoeg keuze qua stijl: van modern en strak tot klassiek en landelijk. De klassieke meubels van vroeger stonden op pootjes. Vandaag de dag worden de meubels meestal aan de muur gemonteerd. Dit zorgt voor een ruimtelijk effect. De meubels lijken minder plaats in te nemen en daardoor lijkt de badkamer groter. Zeker in de kleinere badkamers is dat niet onbelangrijk. Een bijkomend voordeel is dat de meubels op die manier veel gemakkelijker schoon te houden zijn.

Waar moet je badkamermeubel aan voldoen?

De eisen aan een badmeubel zijn natuurlijk persoonlijk. Het is ook in grote mate afhankelijk van de afmetingen van je badkamer. Een kleine badkamer vraagt natuurlijk meer inventiviteit dan een grote badkamer. Badkamermeubels zijn de perfecte oplossing voor het creëren van bergruimte. Zorg verder dat het meubel past bij de stijl van je badkamer. Hou daar rekening mee bij de keuze van de kleur, het materiaal en de vorm. Let verder op de draairichting van de kastdeur(en) en of het past bij de grootte van je spiegel. Is een enkel wastafelmeubel niet voldoende, dan kan deze worden aangevuld met spiegelkasten, kolomkasten, planken, rekjes en haken. De mogelijkheden zijn eindeloos.

Materiaalgebruik

De badkamermeubels verschillen soms behoorlijk in prijs. Dit komt voornamelijk door de materiaalkeuze. In plaats van het goedkopere gemelamineerde spaanplaat, kan er massief hout, hoogglans gespoten of echt houtfineer zijn gebruikt. De wastafels en wastafelbladen zijn ook verkrijgbaar in allerlei verschillende materialen, zoals natuursteen, imitatie natuursteen, massief hout, kunststof of Corian. Daarnaast zijn ze ook wel voorzien van een opzetkom, opbouwwastafels of onderbouwwastafels.

Meubel op maat of los verkrijgbaar

Je kunt je badkamermeubel ook geheel op maat en volgens eigen wens laten samenstellen. Badmeubels zijn daarnaast ook los verkrijgbaar. In plaats van een compleet badkamermeubel, kun je dus ook kiezen voor alleen een spiegelkast, kolomkast of bijvoorbeeld een fonteinkast. Hoge kolomkasten of spiegelkasten zijn ideaal als je een kleine badkamer hebt.

Montage

Badkamermeubels zijn doorgaans eenvoudig zelf te monteren en aan te sluiten met behulp van een handleiding. Als je zelf niet zo handig bent, is het echter wellicht verstandiger om je nieuwe badmeubel door een vakman te laten installeren. Hiermee voorkom je schade en irritatie achteraf.