2Binsite Artikel Website
Image default
Verbouwen

Alles over een slot met meerpuntssluiting

Anno 2022 is het heel belangrijk om een goed cilinderslot op je deur te hebben. Er zijn namelijk steeds meer inbraken en inbrekers snappen veel beter hoe ze een slot moeten forceren. Steeds meer mensen proberen hun inbraakbeveiliging te verbeteren, maar vergeten hierbij de sloten. De meeste inbrekers kunnen binnen een paar seconden een oud slot openbreken. Het is daarom belangrijk om goede sloten te hebben en een slot met meerpuntssluiting is hiervoor perfect. Driedubbel afsluiten is heel erg handig als je wilt voorkomen dat een inbreker bij jou thuis inbreekt. Maar hoe zit dit nu precies? In dit artikel gaan we hier uitgebreid op in, zodat je er alles over te weten komt.

Wat is een meerpuntssluiting?

Met een meerpuntssluiting slot is jouw deur beveiligd op ten minste drie verschillende plekken. Toch hoef je maar een sleutel te gebruiken en is het hierdoor een goede inbraakbeveiliging. Dit slot kan op twee verschillende manieren bediend worden. Het kan bijvoorbeeld cilinderbediende zijn, maar ook sleutelbediende. Ook zijn er andere manieren van bediening en heeft iedere bediening zijn voor- en nadelen. Doordat het slot 3 punten heeft waarop hij in het kozijn vast zit, is de kans klein dat deze opgebroken kan worden. Dit kan natuurlijk wel, maar een inbreker is hier vaak veel te lang mee bezig. Wanneer een inbreker lang bezig is met het slot, is de kans groot dat hij kapt. Hoe langer de inbreker bezig is met het openbreken van het slot, hoe groter de kans is dat hij gepakt wordt. 

Slotenmaker

Wil jij ook een slot hebben met een meerpuntssluiting? Dan is het belangrijk dat je kiest voor een slot met een hoge kwaliteit. Je kunt er natuurlijk wel een kopen op het internet bij een webshop, maar wanneer deze geen hoge kwaliteit heeft, is de kans alsnog groot dat deze geforceerd wordt. Het kan daarom handig zijn om jouw sloten bij een slotenmaker te kopen. Een slotenmaker heeft een ruim aanbod in verschillende sloten en deze hebben vaak een keurmerk. Met keurmerk bedoelen we natuurlijk het SKG** en het SKG** keurmerk. Dit keurmerk laat zien dat de sloten uitermate getest zijn door de politie. Het slot krijgt alleen een keurmerk als deze genoeg weerstand biedt tijdens een inbraak. Laat jezelf goed adviseren door de slotenmaker, zodat je zeker weten een goed slot op je deur krijgt met een meerpuntssluiting.

De kosten

De kosten van een slot met meerpuntssluiting en keurmerk, kunnen vaak hoog uitvallen. Daarnaast moet het slot ook nog gemonteerd worden door een slotenmaker. Toch is het belangrijk om een goed slot te hebben en voorkomt dit nare problemen. De kosten verschillen per aanbieder en de kosten van een slotenmaker ook. Vaak is het afhankelijk van verschillende dingen, maar krijg je vaak een kostenindicatie van de slotenmaker. Neem daarom contact op met een slotenmaker, zodat je hier meer duidelijkheid in krijgt. Vergelijk de aanbieders met elkaar en kijk hierbij niet alleen naar de prijs. De kwaliteit van der service en de sloten is een stuk belangrijker.