2Binsite Artikel Website
Image default
Gezondheid

De lekkerste koffierecepten

Er bestaan talloze manieren om koffie te drinken. De meest gebruikelijke zijn de espresso en de cappuccino. De espresso is een klein kopje sterke koffie met een schuimlaag. Deze schuimlaag beschermt de aroma’s van de koffie zodat deze niet vervliegen voor je een slok neemt.

Ook de cappuccino vind je inmiddels ook in elke Nederlandse koffiebar. Italianen drinken de koffie met opgeklopte melk alleen bij het ontbijt en nooit als afsluiter van de maaltijd. De ideale cappuccino heeft een stevige schuimlaag waar je lepeltje op blijft liggen.

Naast deze gebruikelijke koffiesoorten bestaan er talloze andere koffierecepten. Er zijn warme varianten, al dan niet met een scheutje alcohol, en koude varianten zoals bijvoorbeeld de Griekse frappé.

Desserts met koffie

Koffie is uitermate geschikt als basis voor een heerlijk dessert. Beroemd is natuurlijk de tiramisu, het machtige nagerecht van mascarpone en in koffie en likeur gedoopte lange vingers.

Een heerlijk dessert waar je altijd goede sier mee maakt is de affogato al caffè: een bolletje ijs waarover hete espresso gegoten wordt, zodat het ijs hierin als het ware ‘verdrinkt’. Als je wilt kun je een scheutje van je favoriete likeur toevoegen en het geheel afmaken met koffieboontjes.

Wil je eens een origineel toetje voorschotelen wat bij iedereen in de smaak valt, maak dan eens een koffie granité in een klein glaasje. Hiervoor hoef je alleen maar suiker in warme espresso te laten oplossen en dit vervolgens een nacht in de vriezer te zetten. De dag erna maal je het mengsel fijn met de keukenmachine en genieten maar.

Met een scheutje gezonde Reishi koffie door het beslag geef je ook een originele twist aan je cake, muffins of pannenkoeken.

Warme koffiedesserts

Warme koffiedesserts bevatten vaak een scheutje alcohol. Irish Coffee bijvoorbeeld is een verrukkelijke afsluiter van de maaltijd met sterke koffie, Ierse whiskey, room en bruine suiker. Er zijn speciale Irish Coffee glazen met maatverdeling zodat je je niet vergist in de hoeveelheden.

Franse koffie is een variant op de Irish Coffee en wordt bereid met Cointreau of Grand Marnier in plaats van whiskey.

Weense koffie wordt opgediend in een glas en wordt bereid met espresso, room en eierdooier.

https://www.gezondekoffie.be/categorie/producten/