2Binsite Artikel Website
Image default
Tuin en buitenleven

Wat is het grote verschil tussen een houten en een aluminium veranda?

Veranda’s zijn er in allemaal verschillende soorten en maten. Zo bestaan er houten veranda’s, aluminium veranda’s, glazen veranda’s, overkappingen en ga zo maar door. Maar wat is nou het verschil tussen al deze soorten veranda’s? In deze blog zullen wij ingaan op het verschil tussen een aluminium en een houten veranda.

Beide veranda’s hebben zo hun voors en tegens. Welke veranda het beste in uw woonomgeving past is volledig persoonsafhankelijk. Houdt u van een gezellige, natuurlijk ogende veranda en vindt u het niet erg om met enige regelmaat de veranda te onderhouden? Dan is een houten veranda perfect voor u. Wilt u graag een strak en modern design en heeft u graag weinig onderhoud aan uw veranda? Dan is een aluminium veranda het meest ideaal. 

Aluminium veranda

Een aluminium veranda is namelijk weerbestendig en kan daardoor makkelijk alle seizoenen aan. Dit maakt het grootste voordeel van een aluminium veranda dat de veranda onderhoudsarm is. Aluminium is een veelzijdig materiaal. Het is licht in gewicht, maar daarnaast ook heel sterk. Ook heeft aluminium een oxidelaagje, wat er voor zorgt dat het materiaal bestendig is tegen water en lucht. Dit maakt een aluminium veranda gelijk corrosiebestendig, wat betekent dat het niet zal gaan roesten. Ook zorgt dit oxidelaagje ervoor dat het materiaal niet ontvlambaar zal reageren op andere stoffen van buiten af. Dit alles zorgt er dus ook voor dat een aluminium veranda makkelijk te reinigen is en het een strakke en moderne uitstraling heeft.

Houten veranda

Een houten veranda geeft een gezellige en warme uitstraling, wat de tuin erg aantrekkelijk maakt om even in te ontspannen. Een houten veranda geeft het voordeel dat het in veel verschillende stijlen kan worden opgeleverd. Zo bestaan er landelijke of klassieke designs maar ook strakke moderne. Daarnaast is er keuze uit veel verschillende soorten hout, waardoor u de veranda goed op de stijl van uw eigen woning kunt aanpassen en een uniek karakter kunt geven. Het is bij een houten veranda wel belangrijk dat deze goed onderhouden wordt. Het hout wordt namelijk door de weersomstandigheden geleefd. Hierdoor kan het hout veranderen in kleur, wat het een natuurlijke uitstraling geeft. Om het hout te beschermen en sterk te houden is het van belang om elke 4-5 jaar het hout te onderhouden met een hoogwaardige grondlaag of houtolie.

Wat zijn de verschillen?

Nu we wat meer inzicht hebben in de eigenschappen van een houten en een aluminium veranda, zullen we kort even de verschillen op een rijtje zetten.

Een aluminium veranda is makkelijk te onderhouden. Aluminium is een stevig materiaal dat brand en roestbestendig is. Een aluminium veranda heeft minder mogelijkheden in het design. Met een aluminium veranda komt u altijd uit op een moderne uitstraling. Het voordeel van een houten veranda is dat het een natuurlijke, warme en gezellige uitstraling heeft. Het biedt vele mogelijkheden in het maken van een uniek design. Het nadeel is dat hout leeft, en dus om de zoveel jaar behandeld dient te worden. 

 

https://degoedkoopsteveranda.nl/aluminium-veranda