2Binsite Artikel Website
Image default
Tuin en buitenleven

Vertrouwd online tuinplanten kopen

Meer en meer mensen kopen hun spullen via internet. Tuinplanten bleven lange tijd achter in deze trend, maar maken nu een flinke inhaalslag.

U wilt natuurlijk zeker weten dat u gezonde, mooie planten koopt die netjes bezorgd worden.

In dit artikel wil ik u informeren waar u op kunt letten als u tuinplanten online wil kopen.

 

Tip 1: Koop bij een kwekerij

Tuinplanten rechtstreeks bij een kwekerij kopen heeft verscheidene voordelen. De planten zijn echt vers. Ook zijn ze niet onnodig vaak vervoerd, waarbij ze beschadigd kunnen raken, bijvoorbeeld van de kweker naar een tuincentrum.

Daarnaast is een kwekerij goedkoper dan een tuincentrum, de tuincentra moeten tenslotte ook wat verdienen aan de planten die zij bij de kweker halen.

Op een kwekerij hebben ze meer planten staan dan in een (online) tuincentrum, waardoor er dus ook meer mooie planten staan die ze kunnen pakken voor u.

 

Tip 2: Prijs zegt niet alles

Ga niet direct in zee met de goedkoopste online plantenwinkel. Vaak krijgt u dan B- of C-kwaliteit planten thuisgestuurd. Het is beter om iets meer te betalen voor mooie, gezonde planten. Het meest voorkomende probleem is echter dat veel online tuincentra veel te veel vragen voor hun planten. Als a zeker wil zijn dat u een goede prijs / kwaliteitsverhouding krijgt, vraagt u bijvoorbeeld de verkoper om een foto van de planten alvorens u ze besteld.

 

Tip 3: Online tuinplanten kopen met garantie

Let erop als u tuinplanten online wilt kopen, dat de verkoper de garantie levert dat de planten heelhuids aangeleverd worden. Sommige online tuinplantenwinkels kijken meer naar kwantiteit dan kwaliteit, helaas. Kijk op de webwinkel of er een pagina is waar uitgelegd wordt hoe de bezorgingen plaatsvinden. 

 

 Tip 4: Koop bij een online tuinplantenwinkel met kennis

Het kan voorkomen dat u, wanneer u de thuisbezorgde tuinplanten wil gaan planten, tegen vragen aanloopt. Bij de grote online tuincentra zitten vaak mensen aan de klantenservice die verstand hebben van klanten, maar niet van planten.

Ook bij deze tip geldt: de kweker knows best. Als u tuinplanten rechtstreeks bij de kweker koopt, kan hij u precies zeggen hoe de planten verzorgd zijn en dienen te worden. Ze hebben hem tenslotte zelf grootgebracht.

 

Zelf heb ik goede ervaringen met de online tuinplantenwinkel van kwekerij Laarheide Tuinplanten. Als u vragen heeft, kunt u ze bellen / mailen en u krijgt vriendelijk en duidelijk antwoord. U kunt de planten ook zelf gaan bekijken en uitzoeken op hun kwekerij. Dit was voor mij te ver rijden, dus ik heb om foto’s gevraagd. De planten die ik thuiskreeg leken ook daadwerkelijk op de planten van de foto’s.