2Binsite Artikel Website
Image default
Sport

Hoe werkt een handicap bij golf?

Bent u binnenkort van plan om te beginnen met golf? Dan zal u vast wel gehoord hebben van de zogenaamde golf handicap. Nu is deze term zeer belangrijk en bekend bij alle golfers, maar voor beginners is het toch even goed om deze toe te lichten. Een handicap is essentieel en het is dus goed om als beginner duidelijk te weten wat het inhoud. Wil je dus meer weten? Lees dan zeker verder.

Wat is een handicap?

Een handicap zegt iets over het niveau van de golfspeler. Zo geeft de hoogte van de handicap aan hoe goed iemand eigenlijk is en op welk spelniveau degene zit. Een handicap is in het leven geroepen om mensen met elkaar te laten spelen die niet op hetzelfde niveau zitten. Zo krijgt namelijk iemand met een hogere handicap meer slagen voor dezelfde hole als iemand met een lager handicap. Zo wordt er dus eigenlijk gezorgd voor het eerlijker worden van de wedstrijd en dat de spanning er dus ook in blijft. Een voorbeeld is dus dat over een hole iemand bijvoorbeeld met een laag handicap 4 slagen heeft om par te slaan en iemand met een hoog handicap kan heeft dar bijvoorbeeld 5 of 6 slagen voor.

Het aantal slagen is niet op iedere baan hetzelfde. Het is namelijk zo dat er wordt gesproken van een playing handicap. Dit is betekent dat er is bepaald hoeveel slagen iemand mag hebben op een specifieke baan. Op een gemakkelijke baan krijgt u bijvoorbeeld minder slagen dan op een moeilijkere baan. Dit klinkt natuurlijk logisch en het is daarom ook wel zo eerlijk.

Hoe komt u aan een handicap

Om aan een handicap te komen moet u eerst een aantal lessen volgen. Zo krijgt iedere beginnend golfer de mogelijkheid om lessen te volgen bij een professional die alles uitlegt over de regels binnen het golfen, de manier van slaan en overige onderdelen waar u op moet letten. Als u permissie heeft gekregen om aan de slag te gaan op de golfbaan, zal u ook nog een regelexamen moeten afleggen. Hier leert u alles wat u moet weten om veilig de baan te betreden. Als u dit allemaal heeft gedaan kunt u een geregistreerde Qualifying kaart spelen met een handicap van 54. Bij het behalen van bepaald aantal punten krijgt u een officieel handicap met daarbij een pas om overal te kunnen spelen.

Hoe verlaagt u de handicap

U kunt de handicap verlagen door meer kaarten te spelen. Naarmate u minder slagen nodig hebt om de rondes af te ronden zal u handicap dalen en geeft dit aan dat u beter aan het worden bent. Beter worden in golf is niet makkelijk. Het vraag veel tijd, energie en gaat u ook wel wat geld kosten. U zal veel uren moeten maken op de baan, want deze sport is niet makkelijk te beoefenen. Om echt beter te worden in golfen moeten ten eerste de randzaken in orde zijn. Zo moet u een mooie golftas met goede golfclubs hebben om mee te slaan, en moet u de juiste golfkleding aanschaffen die aan de kledingvoorschriften voldoet en die ook comfortabel zitten om te spelen.

Het is daarbij ook belangrijk om goede golfballen aan te schaffen. Voor beginners is het handig om voor gekleurde ballen te kiezen of voor zogenaamde lakeballen. Dit zijn ballen die ooit in het water zijn beland, maar het nog prima doen en waar u minder voor hoeft te betalen. Ideaal voor beginners waar de kans nog wel is aanwezig is dat de ballen kwijtraken. Om beter te worden is het verder handig om samen met iemand te gaan. U kunt namelijk van elkaar leren en het is daarbij natuurlijk ook nog gezellig en leuk om het samen te doen.

Gerelateerde artikelen

Tips voor beginners in het suppen

Health Centre Scheveningen

Hockeysticks van HockeyToday

Nooit meer koud op wintervakantie met Tenson skikleding

Drie redenen om een vouwstep aan te schaffen

Wanneer ga je een wisselbeker kopen en wanneer kies je voor andere prijzen?