2Binsite Artikel Website
Image default
Vakantie

Tips voor een vakantie in Nederland

Nu de grenzen weer dicht lijken te gaan is een vakantie in eigen land nog niet zo gek. Nederland heeft ook eigenlijk heel veel leuks te bieden. Ondanks dat het een plat land is met veel water en aangelegde bossen. Zijn er tal mooie natuur wandelpaden en kan je ook nog zelfs één van de eilanden bezoeken. In dit artikel geven we een paar tips mee over hoe je in Nederland vakantie kan vieren. 

 

Ontdek de grote steden

Wat je in het buitenland doet kan je ook in Nederland doen en dat is een citytrip. Kom je uit een dorp dan is het zeker aan te raden om eens een citytrip in Nederland te doen. En dan begin je bij Groningen en eindig je in Maastricht. Elke stad heeft zijn eigen charmes en vriendelijke mensen. De kans is groot dat je al eens in Amsterdam, Den Haag of Rotterdam bent geweest. Sla deze steden daarom dan ook over. Het leukste van een citytrip in eigen land is dat je naar grote steden gaat waar je nog nooit bent geweest. 

 

Zorg er dan ook voor dat je in elke stad langs een beroemd cafe of restaurant gaat. Ga niet weer naar de Starbucks of een andere zaak die je in elke stad hebt. Maar maak er echt een authentieke stedentrip van. 

Verblijf in een vakantiepark

Een ander leuk idee is om te verblijven in een vakantiepark in Nederland. Er zijn talloze vakantieparken te vinden in vrijwel elke provincie. Houd je meer van de natuur en rust dan kan je ervoor kiezen om in een park in de natuur te overnachten. Als je wat meer van het stadsleven houdt dan is het verstandiger om in een park te slapen dat naast een grote stad ligt. 

 

Overnachten in een vakantiepark is vaak een leuk uitstapje voor het hele gezin. Ook kan het leuk zijn om met een vriendengroep een weekendje een vakantiehuis te huren bij Hofparken. Het leukste van overnachten in een vakantiepark is dat je zelf kan kiezen hoe je de dag indeelt en of je het een luxe of simpele vakantie wil maken. De vakantiehuisjes beschikken vaak over een keuken waar je zelf lekker kan koken. Ga je liever niet achter de pannen staan dan kan je dineren in een restaurant op het terrein of in een dorpje of stad in de buurt. 

Maak er een sportieve vakantie van

Twijfel je nog over wat je precies kan doen op vakantie in Nederland? Dan raden wij aan om een sportieve vakantie ervan te maken. Zelfs als je niet zo van sport houdt, is het aan te raden om hier wel mee te beginnen. Sporten is namelijk zeer goed voor the body and the mind. Ga op zoek naar een sport die je vroeger wilde uitoefenen, maar er nooit van is gekomen. En we hebben het hier niet over fitness maar een echte buitensport of teamsport. Daag jezelf uit en leer een nieuwe gewoonte aan door lekker te gaan sporten in de vakantie. 

https://www.hofparken.nl/vakantieparken/

Gerelateerde artikelen

Goedkope motorreizen boeken bij een specialist

Mogelijkheden voor het versturen van bagage

5 voordelen van Frankrijk als vakantieland

De mooiste onderwaterwerelden

Een fantastisch natuurhuisje in Spanje

Een vakantiewoning in het zuiden