2Binsite Artikel Website
Image default
Bedrijven

De flamingo’s in Nederland

Flamingo’s zijn dieren die mensen vaak aanspreken. Ze hebben een mooie roze kleur, hebben lange poten en hun veren zien er lekker zacht uit. Daarnaast zijn de flamingo’s erg sierlijk en leven ze meestal in de buurt van het water. Flamingo’s zijn over het algemeen niet zo heel erg veel in Nederland te bewonderen, ze komen hier maar in kleine groepen voor. Wanneer je naar de Caribbean gaat zul je ze vaker voorbij zien komen want hier leven ze ook meer. Wist je dat de flamingo erg fotogeniek is? Daarom zie je ze ook bijna op iedere foto terig wanneer je zoekt naar bijvoorbeeld informatie over Aruba.

Associaties en soorten

Flamingo’s roepen bij mensen vaak associaties op in de vorm van tropische oorden, palmbomen en verre oorden. Sommige mensen vinden flamingo’s zelfs een soort dansfiguurtjes, omdat ze met hun lange poten en sierlijke bewegingen eerder dansen als lopen. In Nederland kun je flamingo’s in het wild zien. Hier leven voornamelijk de Europese flamingo, de kleine Chileense flamingo en de Caribische flamingo. De Chileense is de kleinste flamingo, de Caribische heeft een diep roze kleur en een zwarte snavel tot aan de kromming. Dit in tegenstelling tot de Europese flamingo.

Ei

Flamingo’s leggen ook een flamingo ei. Dit is meestal maar een ei en het duurt ook erg lang voor dit ei uitkomt. Een flamingo ei komt ongeveer na 28 tot 30 dagen uit. Het flamingo ei is een heel groot ei en weegt ongeveer 100 gram. Het flamingo ei is groter dan een kippenei, maar kleiner dan een struisvogel ei.

Een poot

Een flamingo staat meestal op een poot. Het grappige is dat niemand precies weet waarom dat zo is. Sommige mensen beweren dat dat is omdat de flamingo moet uitrusten en anderen zeggen dat dat zo is omdat de flamingo snel wil afkoelen.

https://www.healthz.eu/5-weetjes-flamingos/

Gerelateerde artikelen

De voor- en nadelen van Laravel CMS

De mooiste zwembaden

Essent contact klantenservice telefooonnummer

De arbeidsmarkt staat op ontploffen

De voordelen van financial lease

Je hebt er recht op