2Binsite Artikel Website
Image default
Relatie

Een scheidingsadvocaat staat u bij in een lastige periode

Scheidingsadvocaat

Mensen trouwen in eerste instantie omdat ze van elkaar houden. Maar na een tijd kan het zijn het toch op een punt is gekomen dat het beter is om uit elkaar te gaan. Soms kan het zijn dat u en uw partner niet goed uit elkaar kunnen gaan. Er is bijvoorbeeld ruzie geweest waardoor u en uw partner het niet met elkaar eens kunnen worden. In dit soort situaties kan u het best een scheidingsadvocaat in de arm nemen. Een echtscheiding is al vaak een emotionele gelegenheid. Het is lastig om de emoties die u heeft te scheiden van de juridische afwikkeling van de echtscheiding. Er zijn twee verschillende soorten echtscheidingsadvocaten. Een gezamenlijke advocaat, voor wanneer u het nagenoeg met elkaar eens bent. Daarnaast is er een persoonlijke echtscheidingsadvocaat voor wanneer u het niet met elkaar eens bent. Een echtscheidingsprocedure opstarten gaat via een aantal stappen. Dit is:

–          Als u de keus heeft gemakt om te gaan scheiden belt u een advocatenkantoor. Alleen een advocaat kan namelijk een scheiding aanvragen bij het Arrondissement

–          De advocaat zorgt ervoor dat het scheidingsverzoek wordt gestuurd naar de rechtbank.

–          Als de partner tegen het verzoek wil ingaan, moet diegene binnen zes weken schriftelijk verweer aantekenen bij de rechtbank.

–          Een echtscheidingsprocedure kost vaak veel tijd. Daarom kan de rechter voorlopige voorzieningen treffen. Bijvoorbeeld over de woning of de kinderen die u en uw partner hebben.

–          Zodra de rechter de echtscheiding heeft uitgesproken worden de voorzieningen officieel besproken.

–          Als de echtscheidingsbeschikking is ingeschreven in het huwelijksregister van de Burgerlijke Stand is de scheiding voltrokken

Scheidingsadvocaat vinden

Zorg ervoor dat u opzoek gaat naar een goed advocatenkantoor zodat u zich veilig voelt. Het is een lastige situatie die voor veel stress kan zorgen. Het laatste wat u erbij kan hebben is stress omdat de advocaat het niet doet zoals u zou willen.

http://www.ranadvocatuur.nl/echtscheidingsadvocaat-utrecht/