2Binsite Artikel Website
Image default
Internet

Zelf een webshop beginnen

Je eigen webwinkel beginnen is een relatief makkelijke manier om te beginnen met ondernemen. Maar hoe zorg je dat je eigen webshop een succes wordt?

Doe marktonderzoek

Het begin van een goed scorende webshop is een goed zoekwoordenonderzoek. Uiteraard is het belangrijk dat je weet wat je ongeveer wil verkopen, maar het doen van een zoekwoordenonderzoek kan veel nieuwe inzichten opleveren. Uit het zoekwoordenonderzoek kun je opmaken welke producten potentie hebben en welke juist niet. Hierdoor voorkom je dat je veel tijd en moeite steekt in een bepaalde pagina waar weinig verkeer op komt. 

Zoek een leverancier

Een logische tweede stap is het vinden van een geschikte leverancier die de producten kan bieden die jij wil verkopen. Het kiezen van een leverancier is een belangrijke stap waarover je goed na moet denken. Enerzijds wil je een leverancier die zo goedkoop mogelijk kan leveren, anderzijds wil je een betrouwbare leverancier die zo snel mogelijk kan leveren. Als je zelf producten importeert uit bijvoorbeeld China, kan het lonen om een paar verschillende leveranciers uit te proberen. De kwaliteit van simpele producten kan erg verschillen. 

Bouw een webshop!

Een webshop kun je laten maken, maar het is ook vrij eenvoudig om het zelf te doen. Er zijn verschillende softwareprogramma’s die je hierbij kunnen helpen. Bijvoorbeeld Shopify, WordPress of Magento. Een webshop maken in Magento is iets moeilijker, maar het systeem is tegelijkertijd het meest geschikt voor een uitgebreide webshop met veel verschillende koppelingen. Ben je een beginner, dan is Shopify vanwege zijn gebruiksgemak een aanrader. Kom je er niet uit? Overweeg dan eens een Webwinkel te beginnen met CCV Shop.

Maak een marketingplan

Je webshop staat en je eerste voorraad is binnen of onderweg. Nu wordt het tijd om verkeer te genereren op je website. Er zijn meerdere manieren om dit voor elkaar te krijgen. Zo kun je investeren in SEO, SEA en Social media advertising. Het is in ieder geval belangrijk om je webshop zo in te richten dat de pagina’s SEO geoptimaliseerd zijn. Een goede basis is belangrijk voordat je tijd gaat investeren in linkbuilding. Door advertenties te plaatsen op Facebook of Instagram kun je voor een beperkt budget veel mensen bereiken. Bij het plaatsen van facebook advertenties kun je je doelgroep heel specifiek selecteren. Zoekmachine advertenties leveren een verschillend publiek op, maar mits je de goede zoekwoorden hebt ingesteld zijn deze bezoekers doorgaans relatief geïnteresseerd in de aangeboden producten of diensten. Wel is het enige zelfstudie.