2Binsite Artikel Website
Image default
Internet

Hoe bereken je de radius van een douchebak?

Als je je badkamer gaat verbouwen, dan moet je beginnen met meten. Precieze berekeningen van afmetingen zijn belangrijk bij het maken van keuzes voor je nieuwe sanitair. Maak dus een tekeningetje met afmetingen van alle “obstakels” in je badkamer, dan begin je alvast goed. Vaak is een standaard afmeting voor een douchebak van 90x110cm
Heb je eenmaal een beeld van alles wat er staat en hangt in de badkamer, kun je verder met het uitzoeken van materiaal dat past bij jouw smaak, zonder voor teleurstellingen komen te staan. Wij hebben zelf na het installeren van de douchecabine, doucherek van nero geplaatst omdat we dit een stijlvolle oplossing voor onze mooie glazen douchecabine vinden. 
Voor het plaatsen van een nieuwe douchecabine of douchebak moet je soms de radius van een douchebak berekenen. Een standaard afmeting van een douchebak van 90x110cm komt veel voor, maar het kan ook kleiner zijn. Het kan ook zijn dat je een douchebak hebt met een ronde hoek erin. Dan heb je dus de radius nodig, en die kun je zelf berekenen. 

 

Hoe bepaal je de radius van de douchebak?

De radius van je douchebak berekenen is een karweitje waarbij we je kunnen helpen. Het werkt als volgt: Begin met het meten van de muur waaraan je douchebak grenst, en schrijf bijvoorbeeld “wand A” op. In dit voorbeeld gaan we ervan uit dat wand A 90 cm is. Meet daarna de afstand tussen wand A tot aan het punt waarop de ronding van je douchebak begint. Stel dat dit rechte deel van je douchebak dat 50 cm is totdat de ronding begint. Trek nu de afmeting van het rechte deel van je douchebak af van wand a, en je hebt 40. Dat is je radius. En kijk eens hoe mooi doucherek van nero hangt aan de glazen wand van de nieuwe douchecabine, een prachtig gezicht!

https://sanikoning.nl