2Binsite Artikel Website
Image default
Internet marketing

Zoek je een tekstschrijver voor SEO-teksten?

Wordt jouw website al goed gevonden op Google? Of sta je nog steeds niet op een van de eerste pagina’s? Dan wordt het tijd om wat aan je SEO te gaan doen. Goede SEO zorgt ervoor dat jouw website organisch beter vindbaar wordt zonder de inzet van Adwords.

 

Een SEO tekschrijver

Een goede SEO tekstschrijver weet precies hoe hij een tekst moet opbouwen. Maar wat is nou een goede SEO-tekst. Dat heeft alles te maken met zoekwoorden. Waar zoekt jouw doelgroep op en hoe ga je die bereiken?  Waar heeft jouw doelgroep behoefte aan. Iemand gaat niet SEO zoeken maar heeft een probleem, vraag of behoefte en gaat daarnaar op zoek op het internet. De zoekopdracht is een combinatie van woorden. De kunst is om als tekstschrijver de juiste combinatie te gebruiken van deze zoekwoorden.

Op deze manier ziet Google dat jij relevante antwoorden hebt voor de persoon die zoekt. Belangrijk is dat je je onderscheidt van anderen.

Dit kan doordat jij de eerste of de beste bent die het probleem oplost. Doordat je al marktleider bent. Of doordat je een unieke methode hebt waarover al veel geschreven is.

Erkenning krijg je doordat er veel verwijzingen van andere websites zijn naar jou. Hoe hoger de autoriteit van een specifieke website, hoe meer waarde zo’n verwijzing heeft.

Verder zal een tekstschrijver de zoekwoorden zo verdelen in een SEO-tekst dat Google niet om het zoekwoord heen kan.

De tekstschrijver moet dus goed zijn met de content.

 

Wat zijn SEO-teksten precies?

Een tekstschrijver zorgt dus dat de webtekst op een zoekproces is afgestemd. Alle onderdelen die de zoeker bewust of onbewust in Google zet, heeft dus invloed op de vindbaarheid. Als de zoeker eenmaal op jouw website belandt, moeten alle onderdelen ook kloppen. Jouw website moet dus voldoen aan het verwachtingspatroon van de zoeker. Dat betekent dat hij op de juiste pagina belandt en dat deze redelijk snel laadt.

 

Onderdelen van SEO-tekst

Een tekstschrijver heeft aandacht voor de volgende punten voor een goede tekst:

  1. Sluit de tekst aan op de opdracht
  2. Klopt de titel
  3. Klopt de verwijzende URL
  4. Klopt de meta-description
  5. Zijn er volgende subkoppen
  6. Kloppen de links

Een zoek resultaat bestaat doorgaans uit de volgende onderdelen: titel / URL/meta-description.

Laten we het gehele zoekproces doorlopen en kijken hoe we dit kunnen optimaliseren voor zoekers. Wanneer het zoekwoord in een zoekresultaat voorkomt, wordt het zoekwoord in de zoekresultaat dikgedrukt.

 

Waar vind je een ervaren tekstschrijver?

Natuurlijk kun je de SEO-tekst zelf schrijven maar je doet er verstandig aan om voor zo’n specifieke tekst een ervaren tekstschrijver in de arm te nemen. Iemand die precies weet hoe jouw tekst optimaal voor Google wordt. Kijk een op Tekstklik.nl voor zo’n kundig tekstschrijver.

http://tekstklik.nl/tekstschrijver