2Binsite Artikel Website
Image default
Financieel

Beleggen is leren en doorgaan.

Het bedrijf dat achter het eten bestellen zit, Thuisbezorgd gaat naar de beurs. Het is voor iedereen mogelijk om een aandeel te kopen. Aandelen kopen, hoe werkt dat dan eigenlijk?

Als je aandelen gaat kopen, houd dit eigenlijk in dat je mede-eigenaar wordt van een bedrijf. Als een groot bedrijf naar de beurs gaat kun je meestal 1 aandeel kopen wat soms erop kan neerkomen dat je voor 1/2.000.000 eigenaar wordt van dat desbetreffende bedrijf. Het geld dat je besteed aan het aandeel gaat dan direct naar het bedrijf toe, waarmee hij/zij de eventuele schulden kan afbetalen. Maar als je op een later tijdstip besluit om in datzelfde bedrijf te investeren door middel van aandelen, kun je deze kopen bij aandeelhouders zelf. Je betaald dan de kosten voor het aandeel aan de verkoper en niet aan het bedrijf.  De prijs die je voor deze aandelen moet betalen hangt af van de vraag en aanbod. Zodra er meerdere beleggers een aandeel willen verkopen dan dat er kopers zijn, dan zullen de verkoopkosten lager zijn. Leren beleggen is wel aan te raden als je besluit om te investeren in een bedrijf. Beleggen wordt gezien als eenvoudig maar niet makkelijk. Iedereen kan het, maar succesvol erin worden is een ander verhaal. Er komt soms ingewikkelde teksten met moeilijke vaktermen voorbij op het internet, waar je geen flauw benul bij hebt wat het allemaal kan betekenen. Om beleggen te leren kun je drie stappen doorlopen, namelijk;

Kennisfase: Je leert dan de basis van het beleggen. Wat is het en hoe kun je dit het beste doen?

Oefenen: Er zijn diverse demoprogramma’s beschikbaar waarmee je kunt oefenen met goede en slechte beslissingen.

Perfectioneren: Je past alles wat je geleerd heb toe. Het ios bij het beleggen altijd belangrijk om te leren van je fouten.

Zoals in de beleggerwereld altijd gezegd wordt: ‘Winners never quit, quitters never win!’.

http://leerbeleggen.com/

Gerelateerde artikelen

Lening direct afsluiten of toch wachten?

Financiele zaken ?

Tip:Bitcoin plus500

Maak je weer ruzie over geld? Zo voorkom je onnodige stress, wat kun je hier tegen beginnen

Het managen van je financiële administratie makkelijker gemaakt

Veilig online inzetten doe je zo