2Binsite Artikel Website
Image default
Huishoudelijk

De ideale indeling voor je koelkast of vriezer

Een koelkast, vriezer of koelvriescombinatie is een onmisbaar witgoed apparaat. Bij veel mensen is deze dan ook overvol. Hieronder enkele tips om optimaal gebruik te maken van uw koelkast of vriezer.

 

Indeling koelkast

De meeste moderne koelkasten hebben een indeling die aangeven waar u uw etenswaren het beste kunt bewaren. Zo zijn de lades voor groente en fruit altijd onderin geplaatst omdat de temperatuur hier ideaal is. Bovendien zijn er vaak schuifjes in de lades geplaatst, waarmee de luchtvochtigheidsgraad kan worden aangepast. Groenten hebben namelijk over het algemeen een iets hogere luchtvochtigheid nodig dan fruit. Vlees en vis kan het beste worden bewaard in het vak boven de groente- en fruitlades. Zij blijven het beste vers bij 0 graden en de smaak en vitaminen worden dan ook het beste behouden. Dit komt omdat bacteriën bij deze temperatuur niet goed kunnen gedijen. Er zijn koelkasten die een speciaal vak hebben dat altijd op 0 graden wordt gehouden, de 0-gradenzone. Bewaart u regelmatig vers vlees of verse vis in uw koelkast, dan is het aan te raden om bij de aankoop van een koelkast hier op te letten. Het vak daarboven is het beste geschikt voor overgebleven eten dat u wilt bewaren, of voor eieren. Wanneer u geopende potjes groente of fruit hebt, kunt u die het beste helemaal bovenin de koelkast bewaren. Dat geldt ook voor bijvoorbeeld salades. Alle vloeibare etenswaren (melk, frisdrank, sauzen, boter, etc.) worden bewaard in de deur.

 

Organiseren van de koelkast

Sommige koelkasten zijn al zodanig ingedeeld dat ze veel lades hebben. Hierdoor voorkom je dat etenswaren die achterin de koelkast zijn geplaatst bederven omdat ze worden vergeten. Het is ook onhandig als u iets achterin nodig hebt en eerst alles dat er voor staat eruit moet halen. Hebt u een koelkast met open vakken, dan is het aan te raden om speciale koelkastbakken aan te schaffen. Dan hebt u een goed georganiseerde koelkast waarin u overal bij kan en voorkomt u dat het een rommeltje wordt.

 

Indeling vriezer

Bij de vriezer kunt u het beste afgaan op uw eigen logica. Uiteraard zult u bijvoorbeeld geen zwaar stuk vlees op een brood leggen.

 

Nieuwe of tweedehandse koelkast

Wordt een koelkast of vriezer ouder, dan gaat deze over het algemeen meer stroom gebruiken. En hierbij geldt: hoe ouder, hoe meer energie deze gaat vreten. Is uw koelkast niet meer wat het moet zijn, dan is het alleen om die reden al goed om een nieuwe te kopen. Dit kan echt behoorlijk schelen op de energierekening. En wilt u een koelkast voor een goede prijs, denk dan eens aan tweedehands witgoed. Wij van WGS Witgoed leveren tweedehands witgoed van uitstekende kwaliteit. En bij ieder witgoed 2e hands apparaat krijg je 3 tot 6 maanden garantie, afhankelijk van welk apparaat. Dit kunnen we doen, omdat alle witgoed 2e hands apparaten vóór verkoop getest en nagekeken worden. En mocht er onverhoopt toch iets zijn, dan bieden wij goede service. Dus u kunt onbezorgd van uw witgoed 2e hands apparaat genieten.

https://wgswitgoed.nl/