2Binsite Artikel Website
Image default
Rechten

Letselschade Bij Een Verkeersongeval: Heeft U Recht Op Vergoeding?

Een verkeersongeluk meemaken is al erg genoeg, maar wat nou als U na dit ongeluk ook nog last heeft van letsel?

Er gebeuren in Nederland bijna 500.000 verkeersongelukken per jaar. Natuurlijk is het niet zo dat elk ongeluk letsel tot gevolg heeft. Maar zoals je kunt zien aan de cijfers, is de kans aanzienlijk groot dat U ooit in een verkeersongeluk terecht komt.

Je hebt dan niet alleen schade aan het voertuig maar eventueel ook schade aan uw eigen lijf. Is het mogelijk om hier een schadevergoeding voor te krijgen?  `

In dit artikel leggen we uit of dit kan, en hoe je dit het beste kan doen.

Wat Kunt U Doen?

Als U een verkeersongeluk heeft meegemaakt en U heeft hier letsel aan overgehouden dan is het als eerste belangrijk om te kijken wie hier schuld aan heeft.

Bent U aangereden door iemand anders en had U hier geen schuld aan? Dan is het van belang om de schuldige hier aansprakelijk voor te stellen.

Het is belangrijk om zoveel mogelijk informatie van de schuldige te achterhalen. Daarom is het aangeraden om na een ongeluk meteen de contactgegevens te noteren en een schadeformulier in te vullen.

Probeer ook altijd foto’s te maken van het ongeluk of vraag beeldmateriaal van mensen die aanwezig waren. Met beeldmateriaal kan er overzichtelijk worden gezien wat de schade is en zal het proces ook veel soepeler lopen. Als U na het ongeluk letsel heeft opgelopen dan is het van belang om meteen naar een arts te gaan. Deze kan het letsel ten eerste behandelen maar ook erkennen, wat belangrijk is in het traject voor vergoeding.

Als letsel is vastgesteld dan kunt U via een erkend letselschade advocaat een procedure starten om  een vergoeding te eisen van het letsel dat U heeft opgelopen. Voor een goede letselschade advocaat raadden wij U aan om te kijken bij Stipt Letselschade.

Het inhuren van een letselschade advocaat kost U niks en daarom adviseren wij altijd om in gesprek te gaan om te kijken of een schadevergoeding mogelijk is.

Meest voorkomende verkeersongevallen met letsel tot gevolg

Het verkeer is uiteraard een breed begrip. Het kan gaan om, bijvoorbeeld een ongeval bij het oversteken van de straat of een zware kettingbotsing met meerdere voertuigen.

Hieronder vind je de meest voorkomende verkeersongevallen:

–          Voetganger in het verkeer

–          Botsing met fietser

–          Ongeval met scooter/brommer

–          Motorongeluk

–          Auto-ongeluk

Bij ieder van deze verkeersongevallen is letsel mogelijk, maar wat is nou precies letsel? Letsel is feitelijk iedere verwonding aan uw lichaam. Dit kan een schaafwond zijn bij een val maar in ernstige gevallen ook een dwarslezing. Hoe zwaarder het letsel, hoe meer schadevergoeding er kan worden uitgekeerd.

Letsel overhouden aan een ongeluk kan betekenen dat U bepaalde handelingen niet meer of volledig kunt doen. Denk bijvoorbeeld aan uw werk, sport of hobby.  Het is daarom ook zo belangrijk dat u wordt bijgestaan door een erkend advocaten kantoor zoals Stipt Letselschade.

Conclusie

Als U last heeft van letsel na een verkeersongeval, dan is het van belang om alles goed te documenteren. Maak foto’s en ga uiteraard naar een arts om te bekijken hoe erg het letsel is.

Daarna kunt U vrijblijvend contact opnemen met een letselschade advocaat om uit te zoeken of U recht heeft op een vergoeding.

In veelal de meeste gevallen, waarbij de tegenpartij schuld heeft, heeft U recht op vergoeding. Het is daarbij natuurlijk erg belangrijk dat U wordt bijgestaan door een gekwalificeerde advocaat.