2Binsite Artikel Website
Image default
Hobby en vrije tijd

Inspiratie door de 3d pen

De 3d pen is pas 4 jaar op de markt, maar is nu al een bewezen succes. Niet alleen kinderen werken met de pen, maar ook mensen met creatieve beroepen zoals ontwerpers en kunstenaars. En niet te vergeten de monteurs van technische bedrijven. Zij kunnen met de 3d pen reparaties uitvoeren en een onderdeel namaken. Wat de 3d pen zo leuk maakt is dat het inspiratie geeft. Zo worden schaalmodellen gemaakt en demo’s vervaardigd om bepaalde resultaten uit te testen. Voor kinderen zijn 3d pennen goed voor het uitleggen van bepaalde verbanden, maar op de allereerste plaats gewoon vreselijk leuk om te doen.

Nieuwe ontwikkelingen

Als je bekijkt hoe de eerste pen eruit zag toen deze op de markt verscheen, dan is dat een heel verschil met de nieuwe 3d pennen van nu. Er is dan ook veel veranderd wat betreft gebruiksvriendelijkheid en bijvoorbeeld veiligheid. Het grootste verschil wat meteen zichtbar is, is het formaat van de pen. De eerste versie was grof en dik. Dit leverde problemen op voor kleine kinderhandjes die de pen niet goed konden vasthouden. De nieuwe versies zijn smaller, hebben een grip en zijn voorzien van led-schermpjes die o.a. de temperatuur weergeven.

Het filament

In het begin waren er alleen standaard kleurtjes filament verkrijgbaar. Filament is het plastic waar mee gewerkt wordt. Maar ook hier zie je allerlei nieuwe uitvoeringen. Filament is nu in talloze kleuren verkrijgbaar. Ook zie je de ‘glow in the dark’ kleuren, metaalkleuren en filament met glitters. Bij 3d printers wordt al gewerkt met filament dat eruit ziet als hout, erg spectaculair. Het zal niet lang duren of dit materiaal wordt ook beschikbaar voor de 3d pennen. Wil je op de hoogte blijven? De nieuwste snufjes vind je op de websites waar je 3d pennen kunt kopen.

https://www.goedkope3dpen.nl