2Binsite Artikel Website
Image default
Dienstverlening

Audiovisuele middelen voor buiten

Je ziet ze steeds vaker op straat, audiovisuele schermen die vaak strategisch staan opgesteld op plekken waar veel mensen staan of wachten. Vaak zijn dit led-schermen met een groot formaat die reclame, boodschappen of informatie vertonen. Deze schermen hebben een enorm groot voordeel: uw ogen zullen er direct naartoe getrokken worden. Bewegende beelden vallen nu eenmaal veel beter op dan stilstaande beelden en houden bovendien de aandacht langer vast. Tenslotte wilt u zien wat er gebeurt! Overweegt u de aanschaf van zo’n middel dan zijn er enkele zaken waar u rekening mee moet houden. Graag infomeren wij u hieronder graag hierover als ook over de digitale smartboard voor uw school.

Vandalisme

Helaas staat alles wat op openbare plekken staat bloot aan vandalisme. En dat is het laatste wat u wilt als u veel geld heeft gestoken in zo’n duur apparaat. Daarom moet u goed nadenken over de plaats waar u uw beeldscherm plaatst. Bovendien is dat niet overal onstrafbaar en dient u de toestemming van de gemeente te hebben. U mag zelf bepalen welke informatie u verstrekt, maar deze moet wel voldoen aan de openbare normen. Informeer hiernaar zodat u zeker weet dat de door u bepaalde berichten hieraan voldoen voor u een led-scherm aanschaft voor buiten.

Weersomstandigheden

U kunt zich voorstellen dat een led-scherm buiten heel wat te verduren krijgt; van felle zon tot sneeuwbuien, hij moet overal tegen kunnen. Daarom dient een led-scherm een behuizing te hebben die het scherm bij extreme kou verwarmt. Deze kasten worden op maat gemaakt en kunnen dus aan alle formaten worden aangepast. Gebruikt u uw led-scherm voor reclame buiten bij de voordeur voor uw winkel, dan is het zaak om hem uit te voeren met een frame met wielen. Zo kunt u hem binnen zetten wanneer u wilt en is de kans op beschadiging of breuk minimaal, want zo’n installatie heeft een behoorlijk gewicht.

http://www.jfad.nl