2Binsite Artikel Website
Image default
Groothandel

Glazen deuren

Je woning voorzien van glazen deuren is momenteel trendy. Een glazen deur is zeer stijlvol om te zien en kan in vrijwel elk interieur worden geplaatst. Of je nu een klassiek interieur hebt of een modern interieur, glazen deuren zijn altijd tijdloos. Er zijn ook verschillende mogelijkheden betreffende het type en de wijze van ophanging en het openen van de deur. Tevens zorgen ze voor een open woning, waarbij gesloten en benauwde ruimtes voorkomen kunnen worden.

Waarom glazen deuren plaatsen?

Er kunnen verschillende redenen zijn om glazen deuren in je huis te plaatsen. Het kan vanwege het stijlvolle uiterlijk van een glazen deur, maar ook om praktische redenen. In donkere ruimtes waar weinig daglicht komt is het plaatsen van een glazen binnendeur ideaal. De ruimte wordt minder benauwd en daglicht van de naastgelegen ruimte kan gemakkelijk naar binnen schijnen. Je haalt op deze manier het natuurlijke licht naar binnen. Ondanks dat een glazen deur transparant is en je daarmee een open woning creëert, scherm je een kamer toch af en isoleer je de kamer zowel thermisch als akoestisch. Als je bang bent dat glas je privacy in het gedrang brengt dan plaats je een glasdeur in melkglas of in matglas. Ook aan de veiligheid hoef je niet te twijfelen. De meeste glazen binnendeuren worden gemaakt van gehard glas of veiligheidsglas. Dit maakt de deur vele malen sterker dan standaard glas.

Soorten glazen deuren

Er is de keuze uit verschillende soorten glazen binnendeuren, elk met zijn eigen voor- en nadelen:

  • De klassieke glazen draaideur: dit is meestal de goedkoopste optie en is een openslaande deur in glas in een kozijn. Er zijn diverse opties voor draaideuren, van een deur geheel uit glas tot het gebruik van een omlijsting of raamvlakken.
  • De glazen schuifdeur: zeer praktisch in kleine ruimtes. Je hebt geen zwaairuimte voor een openslaande deur nodig. Verder staat een schuifdeur stijlvol en is er ook de mogelijkheid om de deur in de muur te laten wegschuiven.
  • Pivoterende glazen deur: deze deur oogt zeer modern en dat komt omdat de deur voorzien is van onzichtbare scharnieren in het midden van de deur en de deur om zijn eigen as kan draaien. Dit is een strakke, maar ook een vrij prijzige deur.