2Binsite Artikel Website
Image default
Gezondheid

Wat te doen tegen bruine vlekken in het gezicht?

 

Wat te doen tegen bruine vlekken in het gezicht?

Bruine vlekjes in gezicht kunnen je erg onzeker maken, of je in ieder geval minder mooi laten voelen. En niemand verdient het op zich niet op zijn best te voelen. Met deze bruine vlekken bedoelen we natuurlijk pigmentvlekken, en er zijn manieren voor het pigmentvlekken verwijderen. En van deze manieren hebben wij er enkele verzameld, lees dus vooral door als jij ook van deze bruine vlekken gezicht af wilt.

 

De natuurlijke manier; Aloë Vera

Aloë Vera bevat van zichzelf een hoeveelheid salicylzuur, een stofje dat je misschien wel is op de ingrediëntenlijst van huid producten hebt zien staan. Dit stofje werkt namelijk exfoliërend en schraapt hiermee de oude pigmentcellen weg en stimuleert de aanmaak van nieuwe gezonde cellen. Hiermee vervagen de pigmentvlekken dus. Bovendien is Aloë Vera hydraterend en levert veel voedingsstoffen aan de huid. Het beste kun je gewoon elke ochtend en avond wat Aloë Vera op de pigmentvlekken aanbrengen.

 

Het nemen van een chemische peeling

Bij veel schoonheidsklinieken bestaat er de optie van het nemen van een chemische peeling. Bij zo’n peeling worden fruitzuren gebruikt die de pigmentvlekken weg schuren, de huid wordt hier dus wel lichtelijk verwond. Nadat de huid is geheeld is hij veel gladder en egaler dan ervoor. Ook deze behandeling is niet persé goedkoop en moet waarschijnlijk enkele herhaald worden, maar het werkt wel.

 

Een huidmasker van honing en yoghurt

Yoghurt bevat veel melkzuur, wat een peelend effect heeft op de huid. Bovendien bevat yoghurt veel goede bacteriën met enzymen die de pigmentcellen afbreken en de pigmentvlekken verwijderen. Wanneer je yoghurt mengt met een beetje honing krijg je het perfecte masker tegen pigmentvlekken. Honing is namelijk huidverzachtend, antibacterieel en bevat vitaminen en mineralen voor de huid. Ook bevat honing antioxidanten die de vrije radicalen uit het pigment tegengaan. Wanneer je een mengsel van deze twee ingrediënten in een masker verwerkt en dit af en toe aanbrengt, en dan een half uur laat zitten, waarna je het met koud water afspoelt, dan verbleken de pigmentvlekken vanzelf.

Cryotherapie

Met cryotherapie kun je ook van bruine vlekjes in gezicht afkomen. Hierbij wordt vloeibare stikstof gebruikt om de pigmentvlekken aan te stippen en te bevriezen. Hierbij ontstaat dan een wondje wat redelijk snel zal genezen. Het voordeel hieraan is dat je meestal maar een of twee behandelingen nodig hebt voor effect. Deze zelfde methode wordt ook regelmatig gebruikt voor wratten en dergelijke huidproblemen.

Bij deze manieren die ik zojuist heb gegeven voor het verwijderen van bruine vlekken gezicht, zit voor iedereen wel iets. Er zijn natuurlijke manieren, goedkope manieren, professionele behandelingen en ga zo maar door. En dit nog niet is wat je wilt, dan bestaan er nog meer methodes die je vast en zeker op het internet kunt vinden. Je hoeft in ieder geval niet bij de pak en neer te gaan zitten, want er is altijd wel iets wat je kunt doen. Boek dus vandaag nog die behandeling, of ren naar de winkel voor yoghurt en honing. Iedereen verdient het om zich mooi te voelen.

 

 

http://www.pigmentvlekkenverwijderen.net/