2Binsite Artikel Website
Image default
Gezondheid

Waarom een traplift?

Wilt u een traplift kopen of bent u aan het plannen om er een later te kopen? Wellicht heeft u plekken in uw huis die niet goed bereikbaar bent als u immobie bent. Dan kan een traplift inderdaad een goede oplossing zijn. Een traplift heeft meerdere voordelen.

Geniet langer van uw eigen woning

Als u moeite heeft met lopen en u wilt graag naar andere plekken in uw huis, die zijn gelegen op een andere etage, dan kan dat lastig gaan. Verhuizen naar een gelijkvloerse huis kost ook weer tijd en moeite. In dat geval is een traplift een ideale oplossing, u kunt weer vrijuit naar de overige plekken in uw huis, zonder dat dit teveel moeite kost.

Gerustheid

Uw dierbaren en naasten zullen waarschijnlijk ook op de hoogte zijn van uw immobiliteit. Waarschijnlijk maken zij zich dan ook geregeld zorgen of u veilig op en neer komt. Daarom kan het voor hun een geruststelling zijn als u een traplift aanaschaft. Zij hoeven zich niet meer te bekommeren om of u veilig de trap weet af te komen.

Stroomgevoeligheid

Indien thuis uw stroom plotseling uitvalt en u zit op uw traplift, dan hoeft u zich geen zorgen te maken. Uw traplift werk volledig onafhankelijk van het lichtnet. Uiteraard kan het wel gevaarlijk worden als u van uw traplift afstapt en het is pikdonker.

Voordeliger dan verhuzien

Een traplift is veel dingen, maar goedkoop is daar niet een van, ongeacht of u hem huurt of koopt. zAls de traplift moet worden afgesteld op een trap met bochten, dan gaan de kosten nog een stukje stijgen. Alsnog, zal een traplift een voordelige beslissing blijven, het is namelijk nog steeds goedkoper dan verhuizen.

Spullen vervoeren

Komt het wel eens voor dat u zware spullen naar boven of beneden moet tillen? Dan is uw traplift ook geschikt om te gebruiken als boodschappenhulpje, u kunt namelijk zware spullen gemakkelijk op de traplift plaatsen en het naar boven of beneden laten vervoeren. Hou in uw achterhoofd dat de traplift wel een maximum gewicht heeft.