2Binsite Artikel Website
Image default
Gezondheid

Een seniorenwoning ruimtelijk inrichten

Wat worden ze toch groot, is uw gedachte als uw kinderen het nest verlaten en op zichzelf gaan wonen. Veel ouders blijven dan alleen thuiswonen gezamenlijk, dan al niet alleen. Vaak blijf je dan met een veel te groot huis achter en en weet je geen raad meer met de ruimte. Tegenwoordig komt het steeds vaker voor dat ouders die al redelijk op leeftijd zijn hun huis verkopen en die inruilen voor een seniorenwoning of bejaardenwoning, die normaal gesproken aanzienlijk kleiner is. Over het algemeen is dit geen ramp, maar het is wel prettig om uitgevogeld te hebben hoe je toch je ruimte op de meest ruimtelijke manier kan inrichten. Hieronder hebben wij wat tips voor u om u op gang te helpen.

Stel prioriteiten en maak ruimte


Het kan nog wel eens voorkomen bij ouderen. dat u bepaalde spullen en apparatuur in huis moet plaatsen, ter ondersteuning voor uzelf. Dit kan bijvoorbeeld gaan om een hefplateau of een huislift. Dit soort apparatuur neemt al aardig wat ruimte in beslag, dus het is slim als u dit van tevoren incalculeert en rekeneing houdt met het reserveren van de ruimte.

Gooi overbodige spullen weg

Neem eens een middagje de tijd om uw zolder, kelder of kast uit te pluizen en weg te gooien wat u niet meer nodig heeft. Oude kinderspullen van uw kinderen waar u wellicht geen waarde meer aan hecht? Gooi het weg, geef het weg of doneer het aan een goed doel. Mocht u toch veel spullen hebben waar u geen afstand van wilt doen, dan kunt u ook besluiten om een externe opslagruimte te huren in de buurt, zodat u toch nog toegang tot de spullen hebt.

Beginnen met inrichten

Als u klaar bent om te verhuizen en wilt beginnen met inrichten, dan zijn er een paar handige manieren om alles zo ruimtelijk mogelijk in te richten. Plaats niet teveel tafels en stoelen in het midden en zet ze ook niet te dicht op elkaar. Een vloerbedekking of muur voelt groter en fris aan als je gebruik maakt van lichte kleuren. Als laatste: Neem een uitschuifbare eettafel, op die manier kunt u als u alleen eet de tafel klein houden, maar bij bezoek hem gemakkelijk vergroten.