2Binsite Artikel Website
Image default
Financieel

Iedereen kan een goede belastingadviseur vinden

Iedereen kan toch makkelijk zelf een goede belastingadviseur vinden. Zo lastig is dat niet. Of toch wel? Ja, dat is het wel. En daarom leggen wij graag uit hoe u een goede belastingadviseur kunt kiezen en waar u op moet letten.

Zo is uw budget belangrijk, maar is een goede oplossing eigenlijk belangrijker als de belastingadviseur zichzelf terugverdient. Terugverdienen van de kosten is naast een degelijk advies belangrijk om goed fiscaal advies voor iedereen aantrekkelijk te maken.

Eigenlijk kan iedereen een goed belastingadvieskantoor vinden in 5 stappen.

Stap 1 Binnen welk gebied zoekt u fiscaal advies?

De eerste stap lijkt het meest eenvoudig, maar wat nu als u fiscaal advies bij een gouden handdruk wilt of als u pensioen uit een stamrecht BV heeft? Wendt u zich dan tot een jurist gespecialiseerd in pensioenen of kiest u toch voor een belastingadvieskantoor dat zich richt op vermogensplanning.

Goed, dat is misschien een ingewikkelde situatie. Maar het is wel belangrijk dat u uw zaak voorlegt aan de juiste belastingadviseur.

Stap 2 Bepaal uw budget

Vervolgens moet u bepalen wat u kunt en wilt uitgeven aan een belastingadviseur. Belastingadviseurs zijn namelijk niet altijd goedkoop. Uurtarieven variëren van 50 tot 500 euro per uur. Er kan dus veel geld worden bespaard als u voor het juiste belastingadvieskantoor kiest.

Stap 3 Ervaringen

Niet elk restaurant is even goed als het andere restaurant. Bij belastingadvieskantoren is dat net zo. Het betekent niet per definitie dat hele dure adviseurs heel erg goed zijn. Het is dan ook belangrijk om ervaringen van de adviseur te checken en om ervaringen van cliënten die u voorgingen na te gaan.

Stap 4 Woonplaats

Sommige adviseurs werken landelijk, sommige cliënten willen adviseurs die landelijk of internationaal werken. Toch is het vaak fijner als u een adviesbureau vindt in de omgeving van uw eigen woonplaats. Als u in Amsterdam woont gaat u net wat makkelijker bij een belastingadvieskantoor in Amsterdam langs dan bij een adviseur die honderd kilometer verderop kantoor houdt.

Stap 5 De juiste belastingadviseur gevonden

Als u de vorige stappen heeft doorlopen kunt u de juiste belastingadviseur kiezen die bij u past. En komt u er echt niet uit of heeft u toch nog vragen, dan begeleidt de zoekmachine van LegalSpot u naar het juiste fiscale en juridisch advies zodat u gevoelsmatig de belastingadviseur of fiscaal jurist vindt die bij uw situatie en budget past

 

http://www.legalspot.nl/fiscalist