2Binsite Artikel Website
Image default
Eten en drinken

Wat maakt nespresso apparaten zo goed?

Hou je van een heerlijk bakkie koffie? Dan is de soort koffie die je zet belangrijk. Je kunt veel manieren van zetten kiezen; filterkoffie, koffie gemaakt van pads…. Maar veel mensen kiezen voor koffie gezet met cups / aluminium capsules. En dat is niet gek. Want het is heerlijke koffie. Ook zijn er veel verschillende smaken verkrijgbaar. En het zetten van deze koffie is eenvoudig en snel. De manier van verpakken zorgt dat je altijd verse koffie hebt. Voor het zetten van koffie uit cups heb je een speciale machine nodig. 

 

Wat is een Nespresso apparaat?

Een Nespresso apparaat maakt koffie klaar die is opgeslagen in een aluminium capsule (bakje). Deze koffie is lang houdbaar omdat het zuurstofvrij is verpakt. Dit is het grote verschil met bijvoorbeeld koffiepads. Deze verliezen na verloop van tijd hun smaak. Er zijn veel verschillende smaken op de markt. Zo kan je afwisselen of juist altijd je eigen smaak kiezen. De verpakking wordt door het Nespresso apparaat open gemaakt. Hierna wordt er heet water doorheen geperst. Dit is dus heel anders als bij een gewoon filterkoffie apparaat. 

Oorspronkelijk is de methode ontwikkelt door de firma Nestlé, maar inmiddels zijn er diverse (huis)merken voor capsules op de markt. Ook zijn er meerdere merken die Nespresso apparaten aanbieden. 

 

Waarom een dergelijk systeem aanschaffen?

Je kunt thuis op een simpele manier heerlijke koffie zetten, bijvoorbeeld espresso, cappuccino, lungo en andere variaties. Altijd vers en naar je eigen smaak. Je hebt hiervoor wel een Nespresso apparaat nodig. Er zijn diverse soorten apparaten op de markt. Omdat er best veel verschillen zijn tussen de apparaten kan je keuze maken voor een machine die bij jou wensen past. 

 

Waarop letten bij aanschaf?

Hou je van expresso of lungo. Dan kan je ook een wat goedkoper systeem kiezen. Maar hou je van (opgeschuimde) melk in de koffie. Koop dan een aparte melkopschuimer of een apparaat waar dit in zit. 

Welk apparaat bij je past ligt ook aan het kostenplaatje dat je voor ogen hebt. Verschillen in prijs worden vooral veroorzaakt door de diverse instelmogelijkheden voor watervolume, de opwarmtijd en of er al dan geen aparte melkopschuimer is ingebouwd. Ook gebruikersvriendelijkheid speelt mee. Wil je alleen koffie maken, of ook thee, chocolademelk en koude dranken als ijsthee? De inhoud van het waterreservoir speelt ook een rol in de prijs van Nespresso apparaten. En kijk ook hoeveel ruimte de machine inneemt op je aanrecht. 

Daarnaast wil het oog ook wat! Welke machine vind je mooi? 

De prijs of een aanbieding van een bepaald koffieapparaat is vaak doorslaggevend in de keuze. Het loont om dit goed te vergelijken. 

 

Fair trade

Let bij het kopen van de koffiecapsules waar de koffie vandaan komt. Krijgen de boeren een eerlijke prijs voor hun product? De capsules worden ook ingezameld door enkele merken.