2Binsite Artikel Website
Image default
Aanbiedingen

Koel blijven op de motor in de zomer

Het kan zomers erg heet worden op de motor. Als je veel rijdt weet je dit natuurlijk maar al te goed. Boven de 25 graden met een gloeiend blok tussen je benen en een volle uitrusting is het voor het stoplicht haast niet uit te houden. Veel rijders zie je daarom met een korte broek en een t-shirt rijden, maar dan vraag je natuurlijk om problemen. Hoe je dan wel koel kunt blijven in de zomer vertellen we je in deze blog.

 

Welke motorhelm? 

Je kunt er natuurlijk ook niet omheen om een helm te dragen op de motor. Als je denkt dat een helm hoe dan ook warm is heb je het mis. Er zijn namelijk helmen te koop die veel meer lucht door kunnen laten en ideaal zijn voor de zomer. Een dergelijke motorhelm heeft vaak lucht inlaten aan de voorkant met grote schachten door de helm. Aan de achterkant kan de lucht er weer uit waardoor de wind als het ware door je haren gaat, lekker toch? Als je meer verkoeling wilt kun je natuurlijk voor een systeemhelm kiezen. Doordat je het kinstuk helemaal omhoog kunt klappen, kan je voor het stoplicht even lekker de wind je gezicht in laten blazen.

 

Doorwaai kleding 

Natuurlijk weten de fabricanten ook dat het erg warm wordt op de motor. Er zijn dan ook veel opties beschikbaar om deze warmte te verminderen. Een daarvan is doorwaaimotorkleding. Deze kleding maakt naast de bekende beschermende materialen gebruik van meshpanelen. Die zorgen ervoor dat de wind rechtstreeks de jas in wordt gelaten en er aan de andere kant weer uit kan komen. Op deze manier houdt je je lichaam koel, maar ben je toch beschermd.

 

Koele handschoenen

Het is natuurlijk ook niet nodig zonder handschoenen te rijden. Hoe aantrekkelijk dit misschien lijkt zou je het nooit moeten doen. Leg je reguliere handschoenen gewoon even in de kast en ruil ze om voor zomerhandschoenen! Net zoals de doorwaai kleding zijn deze handschoenen meestal geperforeerd om lucht door te laten. Hierdoor blijven je handen heerlijk koel.

 

Het zware geschud

Als je het echt niet aankunt zijn er nog andere opties mogelijk. Je kunt onder je kleding namelijk een koelvest dragen. Deze koelvesten bevatten water en verkoelen hiermee je lichaam tijden het rijden. Als je hiervoor kiest, let er dan wel op dat het vest goed aansluit, want anders kan het zijn werk niet goed doen.

 

Hopelijk kun je met behulp van deze tips op een comfortabele manier de zomer door op je motor. Veel rijplezier!