2Binsite Artikel Website
Image default
Eten en drinken

De juiste barbecue vinden

Wie houdt er nu niet van een middagje vlees, vis en groentes grillen in de tuin? Als het weer het toelaat, zullen de echte liefhebbers meteen weer de barbecue uit de schuur halen. Een barbecue staat garant voor een gezellige middag met familie en vrienden.

Er zijn echter vele soorten barbecues op de markt, en het is de moeite waard uit te zoeken welke het beste bij jouw wensen en capaciteiten past voordat je je nieuwe barbecue gaat kopen.

De houtskool barbecue

Als je voor de bbq op houtskool gaat zal je over het algemeen wat geduld moeten hebben en het leuk moeten vinden ermee in de weer te zijn. Maar, dit loont dan ook. Deze barbecue geeft je de unieke rokerige geur en smaak en zorgt voor de authentieke barbecuegezelligheid. Dit is dan ook het grootste voordeel van een houtskoolbarbecue.

Hij wordt opgewarmd met houtskool of briketten en om dit proces te versnellen kun je een houtskool- of brikettenstarter aanschaffen. Om de temperatuur te regelen moet er iemand zijn die dit op zich neemt, want deze barbecue regelt de temperatuur niet vanzelf. Ook komt er aardig wat rook vrij. Sommigen zullen dit storend vinden, anderen juist leuk.

De elektrische barbecue

De elektrische barbecue is ook een erg goede optie. Dit komt erop neer dat je barbecuet op een grote ijzeren plaat. Dit wordt ook wel de teppanyaki stijl barbecue genoemd. Het voordeel hiervan is dat hij erg gemakkelijk opstart omdat hij op enkel elektriciteit werkt. Ook beschikken ze over een temperatuurregelaar.

Daarnaast is de schoonmaak wat eenvoudiger. Echter ben je hierbij wel gebonden aan stroom, dus je kan hem niet meenemen naar het strand bijvoorbeeld. Ook kun je niet rekenen op de typische rokerige barbecuesmaak, maar dit kun je oplossen door wat rookhout toe te voegen.

https://www.debbqwinkel.nl