2Binsite Artikel Website
Image default
Eten en drinken

De bekendste snoep van vroeger

Het lekkerste en leukste snoep uit de jaren 80 en 90

Snoep groothandel Snoepdiscounter.nl is letterlijk en figuurlijk een snoepwinkel. Het water loopt bij voorbaat al in de mond bij het zien van al dat online lekkers. Onze groothandel staat garant voor kwaliteit en variatie in aanbod. Zo bieden wij onder andere themasnoep en oud Hollands snoep aan. Maar zover terug in de tijd hoef je niet te gaan als je aan het lekkerste snoep uit de jaren 80 en 90 denkt. Wij frissen dan ook graag je geheugen op. Wedden dat je begint te watertanden? Bestel eens een van onderstaande soorten. Proef, geniet, sluit je ogen en glijdt terug in de tijd van Madonna, de walkman, tv-soaps als Dallas en Dynastie en schoudervullingen. 

Herinner je je deze nog? 

Jelly Beans 

Zoals de naam al doet vermoeden, hebben Jelly Beans een vorm die aan een boon doet denken. De letterlijke vertaling is gel-boon. Verder verwijst de naam naar de gel-achtige inhoud van dit kleurige snoepje met een gesuikerd laagje. De afmeting is ongeveer 1 x 1,5 cm. Ze zijn in liefst 50 smaken verkrijgbaar. Wat denk je van unieke smaken marshmallow, Piña Colada of pittig jalapeño? Er is zelfs een aparte Harry Potter range op de markt gebracht (Harry Potter Smekkies in Alle Smaken). Er staat je dus nog een ware smaakbeleving te wachten. En zoveel smaken, zoveel kleuren. Probeer ze allemaal! Jelly beans zijn gelatinevrij. Een jelly bean bevat 4 kcal. Dit snoepgoed wordt al sinds 1976 in Californië geproduceerd. 

Jawbreaker 

De jawbreaker zoals de Jawbreaker Fire Balls wordt ook wel toverbal genoemd. Het is een ronde, zoete bal die uit verschillende laagjes in verschillende kleuren is opgebouwd. Zodra de bal in de mond met speeksel in aanraking komt, verandert de bal regelmatig van kleur. Wie herinnert zich het niet? Je begint met een grote ronde bal, die je keer op keer uit de mond wordt gehaald om te kijken welke kleur die nu weer heeft. Gezien? Dan de jawbreaker maar weer gauw terug in de mond stoppen om de volgende kleur te voorschijn te toveren met als beloning de kauwgombal in het midden. Ook jawbreakers zijn in vele smaken.

Zure matten 

Dit snoepgoed heeft de vorm van een rechthoekige, lange reep (de mat). Zure matten zijn er vaak in de kleuren oranje, geel, groen, rood, blauw, bruin en regenboogkleur. De kleur gaat samen met de smaak. Zo smaken rode zure matten naar aardbei, bruine zure matten naar coca cola en groene zure matten naar appel. De buitenkant is lekker zuur, waarna later de zoete smaak tevoorschijn komt. De matten lenen zich uitstekend om op verschillende manieren te worden gegeten. Rol hem op, bijt er een stuk vanaf of scheur er smalle reepjes van. Geen enkele reden om zuur te kijken! 

Trekdrop 

Trekdrop is een echte klassieker en heeft een wat uitgesproken zoete smaak. Een echte aanrader voor elke dropliefhebber. Het is een stevige maar rekbare drop, die als je er aan trekt een stukje langer wordt. Een trekdrop is 10 cm lang (als je hem niet uitrekt tenminste).Je moet er echt je tanden in zetten. Wie is het sterkst? De drop? Of win jij?

https://www.snoepdiscounter.nl/