2Binsite Artikel Website
Image default
Eten en drinken

Bezienswaardigheden in Amsterdam

Amsterdam, de hoofdstad van Nederland, heeft veel te bieden voor een dagje uit. Denk hierbij aan de vele historiche monumenten waar de Nederlandse hoofdstad rijk aan is. Naast de prachtige historische en econische monumenten, zijn er ook zeker veel ‘moderne’ bezienswaardigheden te bekijken in Amsterdam. Voor zowel jong als oud, gezinnen, stellen of individuen is er genoeg te bewonderen en bezoeken in Amsterdam. Hieronder worden er een aantal genoemd die zeker de moeite waard zijn om te overwegen wanneer je een dagje naar Amsterdam zou gaan.

Het Auschwitz Monument
Het Auschwitz Monument is een monument van Jan Wolkers. Het is ontworpen ter nagedachtenis aan de vele slachtoffers van Auschwitz. Het monument bestaat uit een groot aantal gebroken spiegels. In deze spiegels wordt de lucht gereflecteerd. Er wordt jaarlijks in januari bij dit monument een herdenking gehouden.

De katholieke St. Nicolaas kerk
De St. Nicolaas kerk is een katholieke kerk uit 1877. De naam St. Nicolaas komt van de heilige Sint Nicolaas. Dit was onder andere de beschermheilige van de zeelieden. De drie Sint Nicolaas kerken stonden niet voor niets in het hart van maritiem Amsterdam, het waakte over de zeelui. De kerk heeft een bijzonder fraai, maar vooral goed bewaard gebleven interieur en wordt momenteel nog steeds als katholieke kerk gebruikt. In 1999 werd er een kostbare restauratie voltooid, zowel van het interieur als het exterieur.

Zombie Escape
Ben jij een trouwe kijker van The Walking Dead? Zou jij je wel een willen (of durven) wanen in een zombie wereld? Dan moet je zeker naar de Zombie Escape in Amsterdam! Het avontuur start met een fascinerende tour door een futuristisch hightech laboratorium waar een middel voor onsterfelijkheid is uitgevonden, een unicum in de wereld. Maar dan slaat het noodlot uiteindelijk toe. Hongerige zombies zijn het lab binnen gedrongen. Deze zombies smachten op het moment naar maar één ding, dat is uiteraard mensenvlees. Denk je dat jij deze duistere ruimte kan ontsnappen?

Het NEMO Science Museum
Het NEMO Science Museum is een technologie en wetenschap museum in Amsterdam. In 2015 trok het museum bijna 600.000 bezoekers. In tegenstelling tot de meeste andere musea is het motto van NEMO: ‘Hands on!’ of ‘Verboven af te blijven!’. De objecten in NEMO zijn vaak experimentele opstellingen waarbij de bezoeker zelf iets kan onderzoeken.

Ga jij een dagje naar Amsterdam?
Als jij een dagje Amsterdam gaat zijn bovenstaande bezienswaardigheden zeker aan te raden. Mocht je het overwegen, of misschien een dagje andere bezienswaardigehden bezoeken in Amsterdam, dan is het afsluiten van deze dag met een dinertje bij een leuk restaurant op zijn plaats. Een restaurant dat zeker wordt aangeraden is de Gard, een restaurant bij Amsterdam ArenA. Dit restaurant bij Amsterdam Arena serveert heerlijk scandinavisch eten en is te vinden bij het courtyard hotel!

https://gardtastescandinavian.com/nl/gard-amsterdam/