2Binsite Artikel Website
Image default
Dienstverlening

Welke soorten horeca glazen zijn er?

Elk soort drankje heeft bijna haar eigen soort glas. Dat komt doordat glazen de aroma’s die in de drank verstopt zit beter tot zijn recht laten smaken. Daarnaast wil het oog van de gast ook wat, er komt een stuk beleving bij kijken.

Welk drankje wordt in welk horeca glas geschonken?

Er zijn verschillende drankjes en bij elk drankje hoort passend horeca glaswerk. Er zijn veel verschillende glazen waar je uit kunt kiezen. Naast het soort glas zijn er veel verschillende merken die glazen produceren. Van standaard glazen tot glazen voor de horeca. Voor kwalitatief hoog glaswerk met vernieuwd design is Libbey glaswerk is goed voorbeeld. Libbey produceert glazen voor meerdere categorieën.

Waterglazen

Je vind ze in elk restaurant en huishouden: waterglazen. Waterglazen komen in veel varianten voor, maar de meest bekende is de cilindervorm. Voor elke horeca gelegenheid is er wel een geschikt type waterglas. Ga je voor clean en rond of voor een patroon? De mogelijkheden zijn eindeloos.

Wijnglazen

Wijnglazen zijn in veel verschillende vormen verkrijgbaar en dat is niet zonder reden. Voor elke soort wijn is er een apart vorm wijnglas. Dat komt doordat het per wijn verschilt hoeveel zuurstof het nodig heeft voor de optimale smaak. Om de aroma’s van de wijn vrij te maken is het belangrijk dat de juiste hoeveelheid zuurstof bij de wijn kan. Een rode wijn heeft een andere vorm nodig dan een witte wijn. Bij wijnglazen draait niet alles om het bevorderen van de smaak van de wijn. Het design voegt ook zeker wat toe aan de ervaring van de gast. Een prachtig wijnglas doet het oog goed. 

Cocktailglazen

Cocktails zijn ansich al een beleving, maar het glas maakt deze beleving compleet. Er zijn veel verschillende soorten cocktails en voor bijna elke cocktail is er een apart cocktailglas. We kunnen wel stellen dat het woord cocktailglas een verzamelnaam is van vele cocktailglazen. De bekendste cocktailglazen bespreken we hieronder:

  • Gin-tonic glazen, oftewel ballonglazen. De iconische grote Gin-tonic glazen zijn in veel horecagelegenheden te vinden. Het glas behoud de bubbels van de tonic langer en haalt het beste van de smaken van de gin naar boven. 

  • Grote cocktailglazen. Deze glazen zijn een all-rounder voor alle cocktails met veel ijs. De glazen verschillen van elkaar door de patronen.

  • Margarita glazen. Een margaritaglas is nog zo’n iconisch glas die menigeen mens kent. Het zijn elegante glazen die een extra beleving aan de cocktail toevoegen.

  • Martiniglazen. Wie martiniglas zegt denk vaak aan de iconische James Bond films. 

 

Bierglazen

Deze soort glazen kunnen niet ontbreken in een glaswerkkast. Bierglazen komen in verschillende maten en vormen. De bekendste zijn een vaasje, een fluitje en een bierpul.

Borrelglazen

Wie houdt er nou niet van een borrel? Borrelglazen zijn er in verschillende maten en vormen voor allerlei soorten alcoholistische drankjes. Bij borrelglazen kun je denken aan shotglazen, jeneverglazen of een grappaglas. 

 

Deze soorten horeca glazen zijn in bijna elke horecagelegenheid te vinden. Echter kunnen de glazen binnen deze categorie erg van elkaar variëren. De vorm, het patroon en zelfs de kleur kunnen anders zijn. Ga je voor een Italiaanse uitstraling of kies voor een prachtig patroon?

 

https://www.apssupply.nl/glaswerk/

Gerelateerde artikelen

Naambord op maat, gewoon online!

Witgoed reparatie Etten-Leur

Schoonmaakbedrijven Arnhem

Hovenier Alkmaar nodig!

Maat Repair herstelt alle schade snel en professioneel

Communicatieadviesbureau Kicker, Rotterdam