2Binsite Artikel Website
Image default
Dienstverlening

Waarom jij dubbel glas nodig hebt

Waarom zou je je ramen vervangen?
In de winter wil jij natuurlijk je huis zo goed mogelijk isoleren tegen de winterse kou. Je muren heb je waarschijnlijk al goed geïsoleerd, maar het blijft binnen nog steeds een stuk kouder dan gewenst. Dat kan liggen aan je ramen. Als je namelijk enkel glas ramen hebt laat dat heel makkelijk de kou van buiten binnen. Een oplossing hiervoor zou dubbel glas kunnen zijn. De kosten van dubbel glas liggen tussen de 40 en 70 euro per vierkante meter en dubbel glas is ook nog eens gemakkelijk te plaatsen. Veel mensen denken dat er condens tussen het dubbelglas kan komen, maar omdat de glasplaat helemaal is afgesloten is condens onmogelijk.
 
Hoe moet ik het glas vervangen
Als je je enkel glas wilt vervangen door dubbel glas moet je eerst heel nauwkeurig meten hoeveel vierkante meter glas je nodig hebt. Wanneer je dat hebt gedaan en na een tijdje je dubbel glas plaat hebt ontvangen kun je met het echte werk beginnen. Eerst snij je de oude kit los en door middel van een lattenmes en een hamer haal je de glasplaten er voorzichtig uit. Vervolgens maak je alles heel goed schoon zodat de nieuwe kit de je gaat gebruiken een goed aanhechtpunt heeft. Nu is het tijd om de dubbel glas plaat op de raam lat te zetten door middel van glas lat spijkers, als dat is gedaan kan er met behulp van beglazingskit om de randen heen gespoten worden zodat de glasplaat stevig vastzit en zodat er geen lucht van buiten meer in kan. Zo makkelijk is het om een glasplaat te vervangen. Als je dit niet zelf wil of kunt doen dan kost het ongeveer 20 tot 30 euro per vierkante meter om een glaszetter in te huren. De dikte van dubbelglas bepaal je door het glas uit de spouw te verwijder en het dan op te meten, als je niet je glas uit de spouw wil halen kun je gebruik maken van de standaard dikte van inclusief tussenruimte 19 mm.

Laat je helpen door een glaszetter in de buurt
 
De alternatieven op dubbel glas
Er zijn ook alternatieven op dubbel glas die misschien nog geschikter zijn voor jullie huis. Een van die alternatieven is HR++ glas. Deze soort van glas kan net iets beter de kou van buiten isoleren omdat er een klein metaallaagje in is verwerkt, wat je uiteraard niet kunt zien. HR++ glas kost net iets meer dan dubbel glas namelijk tussen de 70 en 90 euro per vierkante meter. Een ander alternatief is driedubbel glas. Driedubbel glas is ook weer net iets beter en dat is ook te zien aan de prijs. Driedubbel glas kost namelijk zon 110 tot 130 euro per vierkante meter. Je bespaard per jaar dan ongeveer 280 euro aan verwarming en elektriciteit vanwege de hoge isoleerwaarde. dat is zon 50 euro meer dan met dubbel of HR++ Glas. Thermopane is een dubbelglas soort die eigenlijk afstamt van een merk en geen speciale extra functie heeft als normaal dubbel glas, daardoor ontstaat er veel verwarring op dat gebied.

https://glaszetterdirect.nl/