2Binsite Artikel Website
Image default
Bedrijven

Zakelijke rekening openen

Een zakelijke rekening openen is bij de traditionele banken erg moeilijk zonder jaarcijfers. Maar wie een tegenwoordig een zakelijke rekening wil openen kan dat al veel makkelijker. Je hoeft alleen maar woonachtig te zijn in Nederland en dan kun je al in aanmerking komen voor een zakelijke rekening. Verder moet je je ook allen registeren in de kamer van koophandel. In de meeste gevallen zijn ondernemers dit toch al.

Wie een zakelijke rekening wil openen kan dat tegenwoordig ook zonder BKR toetsing. Hiervoor is Funding circle een echte aanrader. Bij deze kredietverschaffer kun je een zakelijke lening aanvragen zonder jaarcijfers. Een rekening openen duurt ook telkens minder lang, dit kom mede door de verbeterde techniek. Een rekening openen is dus nog nooit zo gemakkelijk geweest. Een voorwaarde waar je rekening mee moet houden is dat Funding Circle een minimale omzet hanteert van minimaal € 30.000,-. Vooral voor een ondernemer die pas net start, is dit wel een groot struikelblok. Echter voor ondernemers die aan alle eisen voldoen is de aanvraag voor een zakelijke rekening al binnen 24 uur verwerkt. Zo snel kan het gaan.

Voor startende ondernemers is vaak het probleem dat de kredietaanvraag niet kan, omdat er geen jaarcijfers zijn. Daarom moet er nagedacht worden over anderen manieren om aan kapitaal te komen. Bijvoorbeeld familie, kennissen en vrienden zouden hun geld kunnen investeren. Als het je lukt om op deze wijze aan geld te komen, laat je aan de bank zien dat je serieus bent en overtuigingskracht hebt. Dit kan dan op een later moment ervoor zorgen dat de bank je eerder geld uitleent. Dat is altijd een goed vooruitzicht.

Ook is crowdfunding een optie. Bij crowdfunding is er een groep mensen die investeren. Hoe groter de groep hoe meer budget kan worden samengebracht. Meestal worden grote bedragen opgesplitst in vele kleine bedragen.