2Binsite Artikel Website
Image default
Dienstverlening

Uitbesteden van onderhoud

Heb je een eigen appartement dan heb je waarschijnlijk ook weleens gehoord van een vereniging van eigenaren. Een vereniging van eigenaren is een vereniging waar alle appartementsleden zich bij aansluiten, omdat het juridisch niet mogelijk is om meerdere personen eigenaar te laten zijn van een appartement. Aansluiten moet er binnen de VVE afspraken worden gemaakt over wie het onderhoud doet en wie daarvoor gaat betalen.

Dit onderhoud wordt daarom vaak uitbesteed aan een vastgoedbeheerder. Dit gebeurd vaak tegen maandelijkse betaling. De beheerder zorgt dan voor het vastgoed onderhoud. Vaak stelt de beheerder eerst een meerjarenonderhoudsplan(MJOP) op. Dat is een plan waarin stap voor stap wordt gezegd wat de beheerder wanneer gaat doen aan het onderhoud van het vastgoed. Vervolgens voert de beheerder deze werkzaamheden stap voor stap uit.

Verder is er ook onvoorzien onderhoud. Sommige dingen gaan nu eenmaal kapot zonder dat dit is opgenomen in het MJOP. Denk bijvoorbeeld aan een kapotte ruit. Voor dit soort onderhoud biedt een vastgoedbeheerder vaak dagelijks technisch beheer aan. Dit houdt in dat de beheerder gebeld kan worden wanneer er iets kapot is, waarna de beheerder actie kan ondernemen en het kapotte laat maken.

Voor dit soort onderhoud betaal je afhankelijk van de beheerder ongeveer honderd euro per maand. Bedenk wel dat er meerdere appartementen zijn in een VVE en dat niet iedereen honderd euro moet betalen maar dat dit een totaalbedrag is. Verder moeten grote VVE’s natuurlijk meer betalen om dagelijks technisch beheer te krijgen, want een groter pand heeft nu eenmaal meer onderhoud nodig.

Een andere dienst die veel vastgoedbeheerders aanbieden is eenmalige grote dingen. Denk hierbij aan een verbouwing. Dit is dus vooral een luxedienst en zal misschien iets duurder zijn dan wanneer je deze dingen zelf zou regelen. Echter scheelt het wel veel tijd, het is dus wel erg makkelijk wanneer je dit door de beheerder laat doen.

http://www.laan35.nl/