2Binsite Artikel Website
Image default
Dienstverlening

Exalius – Energielabel Aanvragen

Energielabel aanvragen 

Sinds afgelopen Januari 2015 hebben woning eigenaren via de post een energielabel ontvangen en kunt u hiermee een energielabel aanvragen. Men kan dit online aanpassen in een zogenaamd definitief label óf dit door een adviseur laten uitvoeren.

Eenvoudige label
Het eenvoudige energielabel is gebaseerd op algemene gegevens (zoals bouwjaar en woonoppervlak). Alle energiebesparende maatregelen (zoals isolatie, zonnepanelen etc.) die na het bouwjaar zijn aangebracht, zijn niet opgenomen in het energielabel. Als dat bij u ook zo is, dan zal u als u uw label wil omzetten naar een definitief energielabel al snel een beter energielabel krijgen.

Het definitieve energielabel
Het definitieve energielabel kan op twee manieren worden bepaalt:

Door uzelf
U kunt zelf uw woning opnemen, en de gegevens hiervan online laten controleren door een erkend adviseur (site staat aangegeven in de brief van de overheid).
De adviseur meld dan online het energielabel af.

Door een erkend adviseur
U kunt ook uw woning laten opnemen door een erkend adviseur. Hij let hierbij op ruim 100 woningkenmerken en voert dit in een speciaal rekenprogramma. Hier komt eenEnergieindex uit. Dit energieindex zegt eigenlijk veel meer over de zuinigheid van een woning, maar is voor bewoners relatief duur.

Waarom een definitief energielabel aanvragen?
Omdat u waarschijnlijk al isolatie of dubbelglas hebt laten aanbrengen. Dit verbetert het energielabel van uw woning als u een definitief label aanvraagt. Daarmee stijgt ook de waarde van uw huis en het gemiddelde energielabel in Hilversum. Want uiteindelijk willen we toch allemaal in Hilversum een goed label?

https://www.exalius.nl/