2Binsite Artikel Website
Image default
Bedrijven

Weerbaarheidstraining Arnhem | Social Dog

Weerbaarheidstraining Arnhem

Kan jij wel wat meer zelfvertrouwen in het dagelijks leven gebruiken? Of heb jij een heftige periode achter de rug en is je iets traumatisch overkomen, waardoor je merkt dat je het lastig vindt om net zo vrij en als jezelf te functioneren als voorheen? Social Dog is een organisatie die mensen met een traumatische ervaring of laag zelfvertrouwen helpt om weer helemaal zichzelf te worden. Deze organisatie biedt trainingen aan die kinderen en volwassenen helpen bij het ontwikkelen van hun weerbaarheid, communicatie- en sociale vaardigheden. Bekijk hier meer informatie over de weerbaarheidstraining in Arnhem.

Psychosociale hulphonden geven weerbaarheidstraining Arnhem

Tijdens de weerbaarheidstrainingen werk je, zoals de naam al doet vermoeden, met honden! Waarom? Honden zijn zeer sociale dieren en hebben de eigenschap dat ze mensen meer zelfvertrouwen geven door opdrachten voor ze uit te voeren. De honden verminderen angst, terughoudendheid en boosheid met behulp van hun speelse gedrag. De psychosociale hulphonden van Social Dog kunnen prima overweg met gedragsproblemen of psychopathologie.

Door met een hond te werken, leren mensen veel over hun eigen manier van communiceren met anderen. Een hond reageert direct op jouw lichaamstaal, mate van gespannenheid en uitstraling. De hulphond is tijdens de training jouw spiegel en zo leer je bij Social Dog om mooie veranderingen bij jezelf teweeg te brengen. Dit zorgt er voor dat jij in het dagelijks leven na de weerbaarheidstraining met honden steviger in je schoenen staat.

Hoe werkt het?

Bij Social Dog hanteren ze de TOPDOG methodiek. Dat wil zeggen dat een hond wordt ingezet om hulp te verlenen aan mensen. Waarom dit werkt in bijvoorbeeld een weerbaarheidstraining? Doordat de honden opdrachten voor jou uitvoeren en naar jou luisteren, groeit ondertussen jouw zelfvertrouwen. Waar mensen andere mensen niet altijd direct serieus nemen, zal een hond altijd eerlijk zijn en nooit teleurgesteld in je zijn. Werken met de hond in trainingsvorm zorgt ervoor dat jij veel leert over jouw manier van communiceren. Een hond voelt meteen hoe het ervoor staat met jouw lichaamstaal, uitstraling en gespannenheid en laat dat meteen blijken. Op deze manier is een hond als het ware jouw spiegel en leer je direct jouw eigen houding en communicatie te verbeteren. Want doe je dit niet, dan reageert de hond ook niet op jou.

Voor wie is de training?

De weerbaarheidstraining in Arnhem is zowel geschikt voor kinderen als voor jongeren en volwassenen. Kinderen kunnen vanaf 7 jaar een weerbaarheidstraining volgen bij Social Dog.

Weerbaarheidstraining Arnhem voor kinderen

Deze weerbaarheidstraining is ideaal voor kinderen die op een leuke, speelse manier wel wat extra zelfvertrouwen of weerbaarheid kunnen gebruiken. Heeft jouw dochter of zoon wat problemen op het gebied van sociale vaardigheden? Social Dog kan jouw kind dan erg goed helpen zijn/haar verbale en/of non-verbale communicatie te verbeteren. Als een kind gepest wordt, angstig is of niet goed is in sociaal contact met anderen, dan is dit de ideale kindvriendelijke manier om daaraan te werken. Je kind ziet het misschien niet eens als een weerbaarheidstraining, omdat hij of zij leuk bezig zal zijn met de honden. Je kunt je kind op de website aanmelden voor een ongedwongen en speelse weerbaarheidstraining voor kinderen.

Weerbaarheidstraining Arnhem – volwassenen

De aanpak van de weerbaarheidstraining voor volwassenen is nagenoeg hetzelfde als die voor kinderen. Het verschil is dat topcoach Margreet Bladel zich op ander soort situaties zal richten waarmee jij te maken hebt in het dagelijks leven en waarvoor jij graag weerbaarder bent. Margreet is een dame met een achtergrond als maatschappelijk werkster. Voor Social Dog is zij geregistreerd lid van het Beroepsregister van Agogisch en Maatschappelijk werkers (BAMW). Spreekt de weerbaarheidstraining voor volwassenen in Arnhem je aan? Schrijf je dan direct in of bekijk de website voor meer informatie.

Schrijf je in via Socialog.nl

Om een weerbaarheidstraining in Arnhem te volgen kun je je inschrijven op Socialdog.nl. Voor meer informatie over Margreet en de trainingen kun je hier alle trainingen bekijken. Je volgt al een sessie met de hulphonden voor de lage prijs van € 45,00.

https://www.socialdog.nl/index.php?articletitle=Weerbaarheidstrainingen%20Arnhem