2Binsite Artikel Website
Image default
Bedrijven

Wat is het doel van Begeleid Wonen Nederland?

Enige jaren geleden zijn wij met Begeleid Wonen Nederland gestart. Een initiatief waarmee we jongeren en jongvolwassenen met LVG- of psychiatrische problematiek de juiste zorg bieden. De juiste zorg die bieden waarbij het ook draait om het bieden van een fijn onderdak. Een fijn onderdak waar jongeren en jongvolwassenen zichzelf kunnen zijn én aan hun toekomst kunnen werken.

Deelname aan het maatschappelijk leven

Niet voor iedereen is het leven een kwestie van achterover leunen. Sommige jongeren en jongvolwassenen moeten voortdurend opboksen tegen bijvoorbeeld een trauma, een stoornis of een beperking. Juist voor hen zijn wij er.

Ons doel is daarbij om hen voor te bereiden op een deelname aan het maatschappelijk leven. Wij willen hen voorbereiden op het eventueel krijgen van een baan, op het zelfstandig wonen en op het zelfstandig leven. Om dát voor elkaar te krijgen, bieden wij in eerste instantie onderdak aan op een kleinschalige locatie. Bij ons gaat het echter véél meer dan alleen het bieden van onderdak. Wij bieden namelijk ook de gepaste zorg én de gepaste begeleiding. Volledig gebaseerd op de achtergronden van de jongeren en jongvolwassenen; wij weten als geen ander dat iedereen een andere achtergrond heeft. En dat iedereen op een andere manier behandeld moet worden.

Zelfstandig wonen

Het hoofddoel is uiteindelijk dat wij jongeren en jongvolwassenen zelfstandig kunnen laten wonen én leven. Geheel zelfstandig, maar wel altijd met een paar ogen in de buurt om alles in de gaten te houden. Voor veel jongeren en jongvolwassenen met LVG- of psychiatrische problematiek is dit een grote droom. Het doet ons dan ook genoegen dat wij reeds veel personen bij dit doel hebben mogen helpen.

In de afgelopen jaren is bij ons het volgende gebleken: maar liefst 78% van onze cliënten vindt uiteindelijk een zelfstandige woning. Een zelfstandige woning waarin ze naar hartenlust kunnen leven én kunnen genieten van het leven. Ook voor de overige 22% van onze cliënten weten wij een geschikte oplossing te bieden. Wat deze oplossing precies is, is afhankelijk van de exacte problematiek. Binnen Begeleid Wonen Nederland draait alles om een oplossing op maat; wij scheren niemand over één en dezelfde kam. Iedereen verdient namelijk persoonlijke begeleiding en hulp op maat.

Begeleid en beschermd wonen

Hoe wij onze doelen behalen? Dit begint al direct bij het aanbieden van een juiste tussentijdse woning. Hierbij hebben wij bewust gekozen voor kleinschalige locaties. Kleinschalige locaties waarin onze werknemers zich volledig kunnen richten op slechts enkele bewoners. Met dank aan deze focus zijn wij in staat om iedereen de gewenste zorg op maat te bieden. Hierbij draait het niet alleen om het verlenen van zorg, maar ook om het begeleiden van onze cliënten. Alleen als wij onze cliënten op de juiste manier kunnen begeleiden, zijn zij in staat om in een zelfstandige woning te gaan wonen. Zoals je hierboven hebt kunnen lezen, is precies dát ons doel.

Wil je meer over ons doel weten? Of wil je meer over organisatie weten? Neem gerust contact met ons op; je kunt hiervoor bellen naar 085 1050 463, mailen naar info@begeleidenwonen@nederland.nl of ons online contactformulier invullen.

Gerelateerde artikelen

Loopbaancoaching kan belangrijk zijn

Wat komt kijken bij een nieuwe website laten maken?

Nog meer genieten van de feestdagen!

Luxe hanglampen bij Solfelt.nl

Storingen en kortsluiting verhelpen in Apeldoorn

Een keuze maken voor een bepaalde bestrating