2Binsite Artikel Website
Image default
Aanbiedingen

Is jouw tuin al klaar voor de winter?

Nu de temperaturen al een aantal weken dalen, de wintertijd is ingegaan en de bladeren van de bomen vallen is het tijd om eens te denken aan de tuin. Want ook jouw tuin heeft de nodige voorbereiding nodig voordat de winter officieel begint. Wij leggen je in deze blog dan ook graag uit hoe je jouw tuin goed voorbereid op de winter. Dit zorgt er namelijk voor dat de tuin de winter overleeft en er in het voorjaar weer spic en span uitziet. 

Tuinafscheiding

Iets waar je waarschijnlijk niet zo snel aan zult denken bij het winterklaar maken van je tuin is de tuinafscheiding. Echter is het wel zo fijn om, als je een leuke winter barbecue organiseert of gezellig om een kampvuur wil zitten, goed beschut in je tuin te kunnen zitten. Daarnaast kan het uiteraard zijn dat de huidige omheining van de tuin niet meer bij je smaak past. Gelukkig is er tegenwoordig genoeg keuze als het aankomt op het afschermen van uw tuin. Zo kun je kiezen voor een natuurlijke omheining, met planten die in de winter hun bladeren niet verliezen of voor een mooie houten schutting in combinatie met natuursteen.  

Een koolmees op bezoek

In de winter is er weinig zo leuk als lekker op de bank liggen met een dekentje en u te verbazen over de wondere wereld die zich buiten je huis begeeft. Wanneer je jouw uitzicht nog wat wil verbeteren hang je wat vogelhuisjes in de tuin. Vogels zitten namelijk niet alleen in het voorjaar graag in een vogelhuisje. In de winter kan het ’s nachts erg koud worden en vogels genieten dan ook van de beschutting en de veiligheid van een vogelhuisje. Wel hebben ze het liefst een schoon vogelhuisje. Zorg er dan ook voor dat je de vogelhuisjes in het najaar weer instapklaar maakt.  

Beplanting

In het najaar is het erg belangrijk om planten alvast te beschermen tegen de kou. De meeste planten kunnen namelijk niet zo goed tegen de kou en kun je na een koude winter weggooien. Ook is het verplaatsen en verwijderen van planten eenvoudiger als de temperatuur nog boven 0 is.

 

https://www.arfman.nl/

Gerelateerde artikelen

Jablotron Oasis het alarmsysteem voor een goede veiligheid

Top 4 mannen schoenen in 2019

De dekbedovertrekken voor het hele jaar

Het belang van een goede werkende website

Sporthorloge met hartslagmeter voor alle sportliefhebbers

Je woning verkopen in Eindhoven