2Binsite Artikel Website
Image default
Bedrijven

Verschillende soorten koffie

Ben je wel eens in een restaurant geweest waarbij je een koffielijst voor je neus krijgt die oneindig lang is en waaruit je geen keuze kan maken. Of heb je ergens een keer een lekker bakje koffie gedronken en zou je die thuis willen namaken? In dit artikel vertel ik je welke verschillende soorten koffie bestaan uit welke delen, en hoe je deze het beste thuis kunt namaken.

We beginnen met Espresso’s. Espresso’s zijn kleine, heel sterke kopjes koffie. Deze worden gemaakt door met een hoge druk, water door gemalen koffie te persen. Als je dacht dat het niet sterker kon dan een Espresso, dan wist je vast niet dat er ook nog een dubbele espresso bestaat. Dat is de dubbele hoeveelheid espresso in één kopje geperst. Om een echte espresso thuis te maken heb je koffiecups voor Nespresso nodig. Dit merk is het beste op het gebied van espresso’s. Met verschillende smaken kan je zelf bepalen hoe sterk je jouw espresso wilt hebben.

Op nummer twee komt de Cappuccino. Cappuccino is een van de meest gedronken soorten koffie in Nederland. Cappuccino bestaat uit drie delen. Het eerste deel is espresso! In een cappuccino zit dus een espresso, maar dat is niet het enige. Naast dit espresso deel, bestaat een cappuccino uit gelijke delen melk en melkschuim. Voor een perfecte cappuccino moeten deze drie delen precies gelijk zijn aan elkaar. Om thuis een perfecte cappuccino te maken heb je dus weer diezelfde cups nodig als bij de espresso, maar ook een beetje melk, en opgeklopt melkschuim. Zorg ervoor dat je overal precies evenveel van gebruikt voor het beste resultaat.

Als laatst is er de latte macchiato. Een latte macchiato bestaat uit twee componenten. Een deel espresso en een deel melk. Een latte macchiato lijkt op een cappuccino, maar wordt meestal in een lang glas geschonken en het melkschuim wordt vervangen door extra melk. Je zou dus kunnen zeggen dat een latte macchiato bestaat uit 1/3 espresso en 2/3 melk. Deze latte macchiato is simpel na te maken met cups voor dolce gusto. Deze cups bevatten alles wat je nodig hebt voor een goede latte macchiato.

https://www.koffiecupster.nl/