2Binsite Artikel Website
Image default
Bedrijven

Medische echo’s laten maken

Wanneer u zwanger bent, is dat over het algemeen een spannende, maar mooie periode van uw leven. Tijdens de zwangerschap worden er een aantal echo’s gemaakt. Standaard worden er twee echo’s aangeboden. Dat is een termijn echo (tussen de 10-12 weken) en de 20 weken echo. Wanneer de verloskundige graag wil hebben dat er nog meer echo’s worden gemaakt, om medische redenen, dan kunnen er bij de 6-7 weken vroege echo’s worden gemaakt. Ook kunnen er groei echo’s worden gemaakt rond de 30 weken en een liggingsecho rond de 36 weken.

Een termijnecho laten maken

Een termijnecho rond de 10-12 weken wordt gedaan om te kijken of u daadwerkelijk zwanger bent. Wanneer deze echo wordt gemaakt kan de datum van de bevalling worden bepaald. U heeft deze datum nodig wanneer u voor uw werk zwangerschapsverlof moet aanvragen. Ook kunt u in veel gevallen zien of u zult bevallen van een of meerdere kinderen.

De 20 weken echo’s zijn ook van groot belang

Tijdens de 20 weken echo kan de groei en de ontwikkeling van de organen worden bekeken. Hierbij wordt onder andere gekeken of het kindje een open ruggetje of schedeltje heeft. Er wordt gekeken of de baby voldoende vruchtwater heeft en of de baby voldoende groeit. Wordt er een afwijking geconstateerd, dan wordt u naar een specialist doorverwezen voor een vervolgonderzoek.

Het maken van niet medische echo’s

Het is mogelijk dat u, om uw nieuwsgierigheid te bevredigen, een niet medische echo wil laten maken bij de Echopraktijk Liva. De echo’s worden gemaakt bij de Verloskundigenpraktijk Liva, locatie Voorschoten en Rijnsburg. Wanneer u dat doet, dan kunt u meerdere malen uw ongeboren kindje bewonderen. Tijdens de pretecho krijgt u uitleg over wat u ziet. Er wordt niet gekeken naar eventuele afwijkingen bij het ongeboren kindje. Een pretecho is er vooral om uw kindje regelmatig te bewonderen. U kunt daarvoor zelfstandig een afspraak maken. Ga daarvoor naar de website: https://www.echopraktijkliva.nl/echo/

https://www.echopraktijkliva.nl/