2Binsite Artikel Website
Image default
Bedrijven

LED lamp flikkert

Halogeen vervangen door LED

Wanneer u een oude halogeen lamp heeft kan deze wel eens gaan flikkeren. Een flikkerend licht zorgt ervoor dat u een minder plezierige leefomgeving heeft, en ook kan dit ervoor zorgen dat uw gezondheids klachten krijgt. Wat de klachten ook zijn, vaak is het een verstandig idee om een oude halogeen lamp te laten vervangen voor een led lamp. Een LED lamp knippert nou eenmaal minder dan een halogeen lamp en daarom zijn ze de investering meer dan waard! Kies voor een LED lamp van Noxion of Osram, die garant staat voor een goede kwaliteit en een goede levensduur.

Zo ontstaan flikkerende lampen

Een veel voorkomende oorzaak van flikkerend licht is een verkeerde dimmer. Zeker wanneer u het licht wilt dimmen, en dan begint het flikken, betekent dat de dimmer niet goed werkt op de oude halogeen verlichting. Dit heeft er mee te maken dat veel dimmers zijn geschikt voor modernere led lampen van Noxion, en een LED lamp die flikkert zal dan ook veel minder snel voorkomen dan bij een oude halogeen lamp. Daarnaast is het wel zo dat wanneer u een oude led lamp aansluit op een dimmer met een laag vermogen, deze wel kan gaan knipperen. Dit led lamp knippert omdat er waarschijnlijk geen goede transformator in zit. Ook hier heeft het weer te maken met vermogen van de lamp. Een andere veel voorkomende oorzaak van flikkerende lampen zijn een kapotte driver. Als een lamp flikkert komt dit vaak door een driver die defect is. dit kan gebeuren bij verhitting en soms is het voldoende de driver te vervangen.

Een nieuwe lamp kopen

Op het moment dat u dus op zoek bent naar een betrouwbare lamp, met een goede levensduur, dan is het zeker aan te raden te kiezen voor een moderne LED lamp. Bedenk van te voren goed waar u de lamp neer wilt zetten, hoeveel u er nodig heeft en check ook altijd het watt vermogen goed voordat u de lamp wilt gaan aanschaffen.

https://123lampenshop.nl/