2Binsite Artikel Website
Image default
Bedrijven

Je eigen schoenen verven

Je eigen schoenen kun je makkelijk opnieuw een leven geven. Dit doe je door ze te verven. Het verven van leer is helemaal niet moeilijk. Je kunt eraan beginnen zonder dat je enige ervaring hebt. Je moet alleen even rekening houden met een aantal zaken. Deze zaken zijn ook niet zo ingewikkeld. Iedereen kan dus met volledig zelfvertrouwen aan de slag. De tips die wij zo meteen geven, gelden voor de meest uiteenlopende projecten. Een leren koffer, schoenen of een antieke lederen bankstel. Bij alles dat van leer is en dat je wilt verven zijn dezelfde tips van kracht. Eén uitzondering daargelaten. De uitzondering is suede leer. Sudede leer die moet je verven met Suede verf. Al de overige soorten leer kun je met dezelfde soort leerverf verven.

Nu weet je welke soorten verf je moet gebruiken: leerverf voor leer en suede verf strikt voor suede. Naast de soort verf moet je ook nadenken over hoe je het leer wilt schoonmaken. De makkelijke keuze gaat uit naar Angelus Prepairer and glazer. Angelus heeft een zeer degelijk kwaliteit, dus met producten van angelus weet je wat je in huis haalt. Voordat je begint het leer schoonmaken is in ieder geval wel nodig. Want wanneer het leer niet optimaal schoon is, zal de verf niet dekken. De verf zal dan snel eraf vallen of zelfs nooit helemaal dekken.

Het is ook handig wanneer je nog niet aan het verven bent om voor de goede ondergrond te zorgen. Dit is bij kleine voorwerpen zo gedaan. Je kunt schoenen namelijk gewoon in een doos verven. Of bijvoorbeeld in een oud afwastijltje. Zo blijft de rest van je inboedel onbeschadigd. Bij grotere voorwerpen als een bank of iets dergelijks kun je meestal met een aantal oude kranten zorgen voor een verf-veilige ondergrond.

Benieuwd naar angelus leerverf verkooppunten? Kijk op leerverfshop.nl.