2Binsite Artikel Website
Image default
Bedrijven

Hypnotherapie, wat is het en hoe gaat het in zijn werk?

Wanneer we kampen met stress, fysieke pijn of emotionele aandoeningen, dan doen we vaak een beroep op een therapeut. Een van de behandelingen die u kan krijgen is hypnotherapie.

Wat is hypnotherapie?

Ons onderbewustzijn heeft de unieke kwaliteit om alle ervaringen die we meemaken te analyseren en aan de hand daarvan een bepaald gedrag te ontwikkelen. Dit kan betekenen dat een traumatische ervaring bijvoorbeeld een invloed kan hebben op uw gewoontes zonder dat u er zich bewust van bent. Door gebruik te maken van hypnotherapie Zoetermeer wordt een patiënt in een trance of hypnose gebracht met de bedoeling een verandering te brengen in dit gedrag.

Waarvoor wordt hypnotherapie gebruikt?

Een wijziging aanbrengen in uw gewoontes of gedrag is enkel aanvaardbaar wanneer dit gedrag u voor problemen brengt. We denken dan aan verlatingsangst, bindingsangst of andere fobieën en problemen naar aanleiding van een bepaalde ervaring. Deze vorm van therapie is veilig en doet een beroep op uw innerlijke kracht voor het weerstand bieden aan uw verslaving, angst of probleem.

Wat is EMDR?

EMDR staat voor Eye Movement Desensitisation and Reprocessing, en is een therapie die wordt toegepast voor het verwerken van slechte en nare ervaringen. Dit kan een ongeval zijn, geweld en meer. Kortom een gebeurtenis waardoor de persoon in kwestie met een trauma zit opgescheept. Het verwerken van dit trauma door middel van EMDR Zoetermeer begint bij het terug halen van de gebeurtenis. Patiënten denken terug aan de traumatische belevenis, waarna de therapeut een afleidende stimulus toedient. Dit kan bijvoorbeeld een tik op de knie zijn of door geluiden. Omdat een trauma een intense ervaring is die veel geheugencapaciteit kost, wordt door deze stimuli concurrentie geboden. Deze zorgt ervoor dat er weinig ruimte is om de naarheid van de ervaring te beleven, waardoor er vaak een nieuwe betekenis wordt gegeven aan het trauma.

Wenst u meer te weten over EMDR Zoetermeer of hypnotherapie Zoetermeer? Vraag info bij Transformatie.

https://transformatie.nu/

Gerelateerde artikelen

De hele zomer lang een frisse woning

Industriele slaapkamer

Motortrailer kopen? | Konag

Buitink Products Apeldoorn: dé expert in zonwering

Smart home: het huis van de toekomst

Online marketing partij in Doetinchem