2Binsite Artikel Website
Image default
Bedrijven

Een complete eenmanszaak

Tegenwoordig lijkt het hip te zijn om voor jezelf te beginnen, of dit nou is als ZZP’er of als ondernemer die een start up begint met een aantal vrienden. Het aantal nieuwe bedrijven dat wordt gestart ligt hoog en bijna evenveel gaan binnen de kortste keren weer failliet. Met een krappe arbeidsmarkt en een lage baankans is het ook niet zo raar dat veel mensen ervoor kiezen om het dan maar zelf te proberen. Voor jezelf beginnen is ook helemaal niet zo’n gek idee, want anno 2016 hoeft dit helemaal niet zo moeilijk te zijn en vereist het ook niet meer zoveel kennis en middelen als voorheen.

De reden dat de meeste bedrijven het niet halen heeft niets met een slecht bedrijfsplan te maken, maar veel vaker met een gebrek aan inzet of door financiële complexiteiten. Zo hebben veel startende bedrijven moeite met de grote diversiteit aan werkzaamheden die uitgevoerd moeten worden, waardoor vaak meer mensen in dienst genomen worden en de kosten stijgen, terwijl het vaak jaren kan duren voordat er daadwerkelijk een hoge omzet gerealiseerd wordt.

Dat is jammer, want zelfs als eenmanszaak kan je, indien je het goed organiseert en plant, een complete zaak runnen. Door gebruik te maken van software, automatisering en externe bedrijven kan veel werk vaak in veel minder tijd gedaan worden. Zo kan je zelf de bedrijfsvoering doen en je bezighouden met je kernactiviteit, terwijl je de salarisverwerking gemakkelijk onderweg kan doen met online salarisadministratie software, of het kan uitbesteden aan een loonbureau als je er zelf helemaal geen tijd meer voor hebt.

Inkopen en transporten organiseren kan ook gemakkelijk ingeplant worden door gebruik te maken van handige software en ook het bijhouden van de orders, afspraken en andere bedrijfsactiviteiten kunnen gemakkelijk afgehandeld worden in software pakketten die specifiek voor dit doel gemaakt zijn. Waarom zou je immers iemand inhuren, als je het evengoed zelf kan doen?

http://www.cbbs.nl/