2Binsite Artikel Website
Image default
Bedrijven

Dit kun je doen tegen muggen in de slaapkamer

Muggenoverlast in de slaapkamer

Muggen in je slaapkamer is nooit een pretje. Iedereen kent wel dat vervelende zoemende geluid net op dat moment dat je graag wilt slapen. Je doet vervolgens je licht weer aan maar kunt de vervelende mug niet vinden. Het licht gaat weer uit en nu hoor je er opeens meerdere. En zo gaat het vaak de hele nacht nog door. Met andere woorden, je doet geen oog dicht. Erg vervelend natuurlijk. Naast dat irritante gezoem heb je ook nog het risico om gebeten te worden met jeukende muggenbulten als gevolg. Dat moet je niet willen. Gelukkig zijn er tal van manieren om muggenoverlast in de slaapkamer zoveel mogelijk te voorkomen. Hieronder de best werkende tips.

Dit kun je doen tegen muggen in de slaapkamer

Er zijn vele goede manieren om muggen buiten je slaapkamer te houden. De bestwerkende methodes heb ik hieronder voor je opgesomd.

Ramen en deuren dicht houden

Het is heel aantrekkelijk om bij warm weer je ramen en deur open te zetten. Hier is niks mis mee zolang je maar goed het licht uit houdt en de ramen het liefst weer sluit zodra het buiten donker wordt.

Plaats horren

Horren zijn heel handig en ter preventie. Wanneer je eenmaal horren geplaatst hebt, zul je merken dat de muggenoverlast in de slaapkamer in een stuk minder zal zijn. Niet iedereen heeft hier de mogelijkheid toe maar dit is zeker wel het overwegen waard wanneer je bijvoorbeeld in de buurt woont van stilstaand water.

Een muggenlamp voor de slaapkamer

Zijn de muggen inmiddels je slaapkamer al binnengedrongen? Dan is de enige optie die nog over is elimineren. Dat kan je heel gemakkelijk doen door een goede muggenlamp neer te zetten. Een goede anti muggenlamp bootst CO2 na. Dat doen wij mensen ook wanneer we uitademen. Hierdoor kunnen muggen ons lokaliseren. Daarnaast wordt er ook vaak gebruikgemaakt van blauw uv licht en een ventilator. Een kwalitatief goede anti muggenlamp die ik kan aanraden is de: www.cyclonemuggenlamp.nl

Meer handige tips

Wist je dat muggen een hekel hebben aan tocht? Dat komt vaak goed uit want bij warm weer hebben veel mensen een ventilator op de slaapkamer staan. Richt deze een beetje op jezelf en je zult merken dat je veel minder snel gebeten wordt.