2Binsite Artikel Website
Image default
Bedrijven

Darmen reinigen voor detoxen

Een darmspoeling ontgift de darmen en bevordert een gezonde darmflora. Het regelmatig reinigen van de dikke darm is niet alleen belangrijk voor de darmgezondheid. Uw darmen reinigen wordt vooral gebruikt in de natuurgeneeskunde en is een belangrijk onderdeel van een darm detox. Het proces van een darmspoeling hangt af van verschillende individuele factoren, maar gaat over het algemeen gepaard met dieetveranderingen en het gebruik van verschillende supplementen.

Hoe kun je je darm reinigen

Darmen reinigen is een natuurgeneeskundig concept dat holistisch werkt en vele lichaamsprocessen ten goede komt.

Er zijn verschillende vormen van darmreiniging. Een bijzonder ingrijpende vorm is colonhydrotherapie, waarbij gebruik wordt gemaakt van klysma’s en de gehele darminhoud wordt verwijderd. Dit is echter een vrij oppervlakkige reiniging, want ze spoelt niet de korstjes op de binnenwanden van de darmen en het ongedierte dat zich tussen de darmvlokken bevindt, weg en bouwt evenmin de darmflora weer op met de nodige bacteriën

Wat zijn de voordelen van darm detox

Het is niet alleen nuttig bij herhaalde maag-darmklachten of andere lichamelijke kwalen. Veel andere symptomen zoals hoofdpijn, vermoeidheid, huidproblemen of chronische blaasontstekingen vinden hun oorsprong in de darmen. Zelfs als u dit op het eerste gezicht niet vermoedt. Het is niet voor niets dat de darm ook wel het “centrum van de gezondheid” wordt genoemd.

Bij darmklachten of andere aandoeningen moet de behandeling onder medisch toezicht worden uitgevoerd. Het wordt gewoonlijk gedurende enkele weken of maanden voortgezet. Darmherstel kan plaatsvinden met zachte en intensieve methoden. Belangrijke componenten zijn een verandering van dieet, psylliumschillen, probiotica, geneeskrachtige klei en een actieve, gezondheidsbewuste levensstijl

Procedure en duur

De werkwijze en de duur van de darmen reinigen zijn afhankelijk van factoren zoals leeftijd, levensstijl en soort klachten. Jonge gezonde mensen hebben meestal maar een zachte kuur van twee tot vier weken nodig. De zachte rehabilitatie wordt bijvoorbeeld toegepast na de vakantie, wanneer het spijsverteringskanaal belast is door een ongezond dieet en weinig beweging, of als preventieve maatregel eenmaal per jaar. Als het doel een bewuster voedingspatroon is, is een toepassing van veertien dagen al voldoende. Voordat met de darmreiniging wordt begonnen, is er meestal korte vastenperiode.

https://www.vegaqura.nl/

Gerelateerde artikelen

Problemen met uw dakgoot

Loopbaancoaching kan belangrijk zijn

Stel de sterkten en zwakten van uw bedrijf vast

Linoleum in de praktijk.

Vanuit de lucht gezien: een drone video!

Hypnotherapie door de specialist