2Binsite Artikel Website
Image default
Bedrijven

contact lens

De Air Optix Aqua MultiFocal was een van de eerste silicone hydrogel multifocale contactlenzen op de markt. Een speciale bevochtigingstechnologie zorgt voor het draagcomfort en de geometrische techniek verzorgt de vloeiende overgang in de verschillende sterktes voor ver weg, dichtbij en middenafstand. Deze lens is een succes dankzij het langdurig draagcomfort en de visuele kwaliteit. Studies tonen aan dat het zien in de verte nauwelijks wordt beinvloedt door de correctie (additie) voor het lezen. Deze Air Optix Aqua multifocale lens is bij uitstek geschikt in een beginstadium van ouderdomsverziendheid.

 

Biofinity Multifocal is een silicone hydrogel lens van de laatste generatie. Deze lenzen verzorgen zowel een hoge zuurstofdoorlatendheid tezamen met een hoog watergehalte, om het oog mooi gezond en wit te houden. Daarnaast zorgt de nieuwe technologie Aquaform ™ voor dagelijks comfort, continu scherp zicht en voorkomt het droge ogen zonder gebruik van oogdruppels. De nieuwe Balanced Progressive Technology van CooperVision, onderscheidt deze multifocale lens van andere, doordat men met deze techniek gebruik maakt van het sterkste oog en daarmee de scherptediepte (de focus) goed kan bepalen. De aanduiding “D” betekent Distance (ver weg) en “N” betekent Near (dichtbij).

De twee bovengenoemde multifocale lenzen laten in principe de twee verschillende soorten technieken zien die worden gebruikt voor het oplossen van het multifocale vraagstuk bij zachte contactlenzen. De algemene tevredenheid van de patiënt met dit soort contactlenzen is ongeveer 90%. Aarzel niet om te informeren bij uw opticien naar multifocale contactlenzen. Eventueel gecombineerd met uw bril, heeft u dan de meest praktische en comfortabele oplossing voor uw benodigde zichtcorrectie.

 

TIPS:

  • Uw voorschrift voor een multifocale bril kan niet worden vertaald naar een voorschrift voor multifocale lenzen.
  • Laat uw multifocale lenzen altijd aanmeten bij een erkend opticien.
  • Vraag na aanpassing van multifocale lenzen altijd om het voorschrift.

 

http://www.lensbase.ie