2Binsite Artikel Website
Image default
Bedrijven

Alles wat u moet weten over webdesign

Webdesign is het ontwerpen van een website. Een creatief proces van denken, proberen, zoeken en vinden. Natuurlijk staan de eisen en wensen van de opdrachtgever centraal, maar er zijn vaak vele manieren om op een creatieve manier aan deze eisen te voldoen. Het eindproduct, de website, moet echter wel perfect passen bij het bedrijf waarvoor hij gemaakt is.

Een professioneel website ontwerp is van groot belang voor de online klantervaring. Een goed doordacht webontwerp maakt het voor bezoekers gemakkelijker om hun weg te vinden op de site. Niet alleen de wensen van de klant zijn belangrijk bij het ontwerpen van een website, maar ook de gebruikerservaring van de bezoeker mag niet vergeten worden. Een positieve ervaring zorgt ervoor dat bezoekers de volgende keer weer terugkomen naar uw webwinkel. Met een goed webdesign bent u de concurrentie een stap voor.

Webdesign of webontwikkeling?

Webdesign en webdevelopment worden vaak door elkaar gebruikt, maar er is een duidelijk onderscheid tussen de twee. Bij webdesign brunssum gaat het in de eerste plaats om het uiterlijk van een website. Hoe ziet de site eruit op het internet? Welke kleuren en lettertypes moeten worden gebruikt? Welke functies zijn nodig? Hoe ziet de structuur van de website eruit: wat voor inhoud is er overal? Webdesigners noemen dit de voorkant van de website.

Met de voorkant is er ook nog de achterkant. Dit is de kant van de website die niet zichtbaar is voor de gebruiker. Dit is in de eerste plaats waar de webontwikkelaar werkt. De backend van een website of webwinkel bevat alle verbindingen met de andere informatiesystemen van het bedrijf. Als er bijvoorbeeld iets verkocht wordt op de webshop of een offerte wordt aangevraagd op de website, wil je ook dat de voorraad of de aanvraag in het magazijn of op de post belandt. De webontwikkelaar maakt deze koppelingen en verbindingen en vele andere functies mogelijk.

Webpagina’s ontwerpen voor iedereen

Het is niet alleen nodig om een webdesign bureau te vinden wanneer u een nieuwe website wilt opzetten. Ook een reeds bestaande website kan door een webdesigner worden aangepakt. Als u kiest voor een (her)ontwerp van uw website, worden alle eerder genoemde zaken automatisch meegenomen door de webdesigner. Kiest u voor een nieuwe website, of wilt u uw bestaande website laten herontwerpen door een webdesigner? Maak dan kennis met Webmix van het Webdesign bureau.

 

https://webmix.nl/webdesign-bureau-brunssum/

Gerelateerde artikelen

Bruidsjurken waar elke vrouw van droomt

Wat zijn de populairste sporten van dit moment?

The Aquarium Expert

Bezoek een osteopaat Sassenheim en ervaar de voordelen

Kies de zonwering die bij jou past!

Open en deskundige bewindvoering nodig? Bewindsbureau Almelo biedt hulp